GHID DE SANATATE. Seleniul si sanatatea tiroidei

In iuresul evenimentelor si al provocarilor profesionale si personale pe care le traim, in agitatia si stresul lumii moderne in care ne desfasuram activitatile uitam, de cele mai multe ori, sa fim atenti la noi insine, pe plan fizic, psiho-emotional si intelectual.

E timpul sa fim sinceri cu noi, sa constientizam ca totul tine de stilul nostru de viata si de alimentatia incorecta.

“Seleniul este un microelement de mare importanta in viata animalelor si a oamenilor, datorita numeroaselor functii pe care le indeplineste, in special cele legate de aparatul circulator, aparatul digestiv si de activator a numeroase reactii biochimice. Seleniul are rol antiinfectios, antioxidant si antitumoral. In acelasi timp, hrana animalelor si a oamenilor are ca punct de plecare solul, prin elementele nutritive pe care le ofera plantelor si indirect animalelor.” ne semnaleaza profesorul Radu Lacatusu de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului.

Asadar, in tara noastra legumele si fructele au un deficit de seleniu cauzat de lipsa acestui nutrient din sol. Iar lipsa seleniului in organismul uman este profund daunatoare si duce la boli. Pentru ca exista, din pacate, acest  deficit de seleniu in alimentatia noastra, singura solutie este sa luam un supliment alimentar, care sa lupte cu carentele corpului slabit, dezechilibrat si cu imunitatea scazuta. Dar, atentie! Este obligatoriu sa fie un supliment alimentar eficient, adica de calitate superioara. Cercetatorii danezi au creat, in urma cu mai bine de 25 de ani, un produs unic in acest sens: Bio-Seleniu+Zinc.

Fiind un antioxidant ideal, cu o formula complexa, ce conţine seleniu organic pur, zinc si vitaminele C si E, toate contribuind la protecţia celulelor impotriva stresului oxidativ: Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord. Un produs de exceptie, care poate fi folosit ca alternativa la preparatele cu multivitamine ce conţin beta-caroten.

Hmm, suna bine, dar poate va intrebati ce sunt antioxidantii? Antioxidantii sunt substante care neutralizeaza moleculele chimice instabile din organism. Aceste molecule mai sunt numite si radicali liberi si ele interacţioneaza cu celulele si tesuturile inconjuratoare producand deteriorari ale acestora. Antioxidantii sunt vitamine, minerale si compusi din plante care se gasesc in diferite alimente si ne protejeaza impotriva radicalilor liberi produsi de propriul organism sau generati de expunerea la praf, stres sau diverse forme de radiatii.

Sa vorbim si despre functionarea normala a tiroidei. Hormonii tiroidieni sunt foarte importanti si echilibreaza functiile vitale ale corpului. Pentru a evita simptomele neplacute cauzate de hipotiroidism sau hipertiroidism, precum si afectiunile medicale ce pot rezulta de aici, trebuie sa stim ca tiroida are nevoie de anumiti nutrienti specifici.

Cercetarile stiintifice din ultimii ani pun tot mai mult accentul pe necesitatatea utilizarii seleniului in nutritia noastra pentru o buna functionare a organismului, in general, dar si pentru o bună functionare a tiroidei. Studiile daneze au confirmat stiintific ca seleniul este vital in procesul functionarii glandei tiroide, fiind unul dintre nutrientii care compun acest supliment alimentar si ne intaresc sanatatea.

Si de la Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) avem vesti foarte bune. Anume, ca Seleniul, prezent in Bio-Seleniu+Zinc, contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, a glandei tiroide, a sanatatii unghiilor si a parului, la spermatogeneza normala si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Totodata, Bio-Seleniu+Zinc contine si SelenoPrecise®, adica 100 de micrograme de seleniu organic sub forma de drojdie cu seleniu, cu absorbtie ridicata. Aceasta drojdie, numita SelenoPrecise, contine 67% seleno-methionina si 33% alte forme de seleniu. 88.7% din seleniul care se gaseste in tableta de Bio-Seleniu+Zinc se absoarbe in organism. Aceasta absorbtie ridicata se datoreaza in mare parte si faptului ca seleniul este legat organic cu zincul si cu vitaminele A, B6, C si E.

O particularitate speciala a acestui produs unic consta atat in detoxifierea necesara organismului de toxine si metale grele, cat si in faptul ca are un rol major in hranirea celulara, cu efect puternic antiaging. In plus, se remarca prin biodisponibilitatea ridicata a Seleniului – 88,7% – si prin ambalarea in blistere dupa normele daneze de igiena, care asigura protectia produsului pe toata durata sa de valabilitate.

Asadar, daca aveti probleme cu tiroida, suplimentul alimentar Bio-Seleniu+Zinc este aliatul vostru principal! VEDETI AICI INTREAGA OFERTA

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu