InfoVision – Povestea noastra

In urma cu 20 de ani, prindea contur o noua metoda de dezvoltare a potentialului uman: Metoda InfoVision. La baza acestei metode, se afla o capacitate latenta a creierului uman, una dintre asa-numitele capacitati extra-senzoriale sau paranormale. Totusi noi, autorii acestei metode, Mark Komissarov (SUA) si Mihaela Istrati (Romania), consideram ca aceste capacitati nu sunt nicidecum paranormale, ci doar neexplorate. In masura in care ne dorim acest lucru, cu antrenament si pasiune, ele pot deveni un mod de a fi si de a ne crea realitatea.

Care este capacitatea anume pe care o trezeste Metoda InfoVision? Aceea de a avea acces la informatie, in sensul larg al cuvantului, in mod direct si nemediat de organele de perceptie senzoriala prin limitele intrinseci ale acestora.

Pe scurt, Metoda InfoVision ne invata sa percepem lumea cu „ochiul mintii” prin trezirea si stimularea naturala a capacitatilor cerebrale si mentale la un nivel superior.

Printr-un set de exercitii din ce in ce mai complexe, practicantul isi dezvolta, mai intai, trei calitati ale mintii, fara de care nu putem avea pretentia de a putea atinge niveluri inalte de performanta (de orice tip), si anume: atentie, rabdare si perseverenta. Odata trezita aceasta perceptie, creierul isi modifica modul de functionare, mai exact, tiparul de unde cerebrale, lucru demonstrat de experimentele noastre stiintifice efectuate de-a lungul timpului cu oameni de stiinta din SUA si Europa.

Dincolo de aspectul, poate, de „senzatie” al metodei, acela de a putea „vedea” cu o masca pe ochi ce nu permite patrunderea luminii, care sunt implicatiile si aplicatiile concrete? La ce ne-ar folosi sa invatam aceasta metoda?

De-abia de aici incepe frumusetea metodei.

In cei 20 de ani de cand este practicata, de catre un numar din ce in ce mai mare de copii si de adulti deopotriva, am alcatuit o lista, deschisa, de altfel, de rezultate cognitive si terapeutice ale invatarii si practicarii Metodei InfoVision:

  • Cresterea nivelului de inteligenta, indiferent de punctul de pornire (inclusiv retard mintal);
  • Dezvoltarea capacitatii de asimilare a informatiei, scurtand, astfel, procesul de invatare;
  • Imbunatatirea memoriei;
  • Stabilitate psiho-emotionala;
  • Imbunatatirea atentiei (inclusiv la copiii ce prezinta deficit de atentie – ADD, ADHD);
  • Echilibrarea energetica persoanelor hipo-, respectiv, hiper-active;
  • Imbunatatirea capacitatilor de motricitate si mobilitate (absolut necesare sportivilor, dar nu numai);
  • Imbunatatirea perceptiilor senzoriale (indeosebi acuitatea vizuala si cea auditiva, inclusiv la persoanele cu deficit de vedere sau de auz, partial sau total deopotriva);
  • Trezirea de talente latente;
  • In general, o stare de calm si optimism.

Dincolo de cuvinte, insa, mai e ceva; ceva ce nu poate fi transpus in cuvinte: emotiile traite, bucuria reusitei, fascinatia descoperirii in interiorul nostru de resurse si puteri nebanuite!

Prof. Mihaela Istrati

Terapeut si Coautor al Metodei InfoVision

Telefon/WhatsApp: 0730 074 919

Facebook: Mihaela Istrati – Coautor InfoVision

Foto 1,2: © InfoVision

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu