Joburile viitorului. Trei carti de IT cu impact pentru copilul tau

Cum piata IT este cel mai dinamic domeniu de activitate din lumea contemporana, este firesc ca parintii sa isi indrepte atentia catre aceasta zona, pentru viitorul copiilor. Se preconizeaza ca ascensiunea continua a Internetului va duce la desfiintarea anumitor joburi existente si, de aceea, in domeniul software programatorii sunt indispensabili. Un lucru este cert: viitorul apartine tehnologiei si, drept urmare, specialistii din tehnologia informatiei se pot considera oamenii viitorului. Prin urmare, e bine sa iti pregatesti profesional din timp copilul si sa stii care sunt cele trei carti de impact pentru copilul tau!

“Curs de programare pentru copii. De la limbajele Scratch si Python la conceperea de jocuri” de Carol Vorderman

Lansata in Romania in 2015, cartea se bucura in continuare de un succes uimitor in randul copiilor, fiind cartea perfecta pentru orice programator incepator.

Gratie acestei lucrari, tainele programarii sunt descifrate pas cu pas de cei mici, care sunt atrasi in arta programarii clara si placuta. Teoria asimilata cu usurinta de copii se combina cu grafica plina de culoare, fascinandu-i astfel pe cursanti.

De la codul binar la proiecte amuzante, acest ghid iti va arata cum sa creezi jocuri si animatii folosind doua limbaje de programare diferite – Scratch si Python.

Cartea poate fi cumparata DE AICI.

“Calculatorul in trei timpi” de Mircea Badut

Cum joburile viitorului vor diferi de cele din prezent, e lesne de inteles ca o buna cunoastere a calculatorului asigura o mai mare sansa la angajare si un stil de viata performant.

Intr-o piata a muncii din ce in ce mai competitiva si mai dinamica, specialistii IT sunt cei care sigur vor avea locuri de munca.

Cum impactul tehnologiei asupra vietii noastre este covarsitor, copiii au nevoie de aceasta carte despre calculatoare accesibila, care raspunde nivelului de cunostinte si capacitatii de asimilare ale cititorilor.

Cu o permanenta structurare a informatiilor pe trei niveluri de interes (incepator, mediu si avansat) si adoptind o forma ingenioasa si mai putin rigida, cartea ii ofera cititorului posibilitatea de a alege cea mai potrivita abordare. Pentru a comanda cartea online, CLICK AICI.

“Curs de programare jocuri pentru copii” de Carol Vorderman

Daca tot isi va dezvolta cunostintele de software si se va specializa ulterior in domeniile care necesita in prezent specialisti IT (telecomunicatii, banking sau domeniu medical), ce ai zice daca i-ai dezvalui lumea IT copilului tau in primul rand cu jocurile pe calculator? Acestea oricum sunt fascinante pentru el inca din copilarie si petrece mult timp pe calculator zilnic, nu-i asa?

Cartea este provocatoare pentru copii: Daca iti place sa joci jocuri pe computer, de ce sa nu ti le faci singur? Aceasta carte iti ofera tot ce ai nevoie pentru a concepe curse palpitante, jocuri de platforma nebunesti si puzzle-uri extrem de complicate.

In aceasta lucrare, copilul invata pasii simpli pentru a deveni programator expert folosind popularul limbaj de programare Scratch™. Apoi, isi imbunatateste abilitatile de programare si invata sa creeze, sa remixeze si sa isi personalizeze jocurile.

Concluzia? Impartaseste-ti jocurile online si provoaca-ti prietenii si familia la intrecere! VEZI CARTEA AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu