Jocurile-carti, jocurile-calendar si jocurile-cuburi in educatia copiilor

Orice parinte e bine sa stie ca joaca este esentiala pentru copil deoarece contribuie la dezvoltarea cognitiva, fizica, sociala si emotionala a acestuia.

Poate nu stiati, insa, jocurile-carti, jocurile-calendar si jocurile-cuburi le permit copiilor sa isi dezvolte capacitatile fundamentale de care au nevoie pentru a deveni adulti fericiti si impliniti!

Multi parinti uita sa introduca jocurile in activitatile copiilor, alegand pentru ei participarea la diverse cursuri, uneori suprasolicitand copilul. Aceste jocuri dezvolta copiilor spiritul de disciplina, responsabilitate, independenta, initiativa. Cu impact cert pozitiv asupra copiilor, fara riscuri precum in jocurile pe calculator.

In plus, gratie acestor jocuri, este stimulata dezvoltarea memoriei, a logicii si a gandirii asociative a copiilor.

JOCURILE-CARTI. Bucuria jocului, atat pentru copii cat si pentru parinti, poate incepe cu “Jocuri de inteligenta” – 50 de Jetoane si o Carioca lavabila, care cuprinde jocuri-carti care include 50 de jetoane interesante, pentru copii isteti. Foarte utile si instructive: copilul extrage un jeton si… incepe aventura! Pentru verificare, cei mici vor gasi si raspunsurile. Ce le ramane de facut? Sa isi antreneze mintea cu aceste provocari deosebite!

Fiecare lucrare contine, asadar, o cutie (gandita, ca un cadou, nu precum o carte!) care contine 50 de jetoane (deci, posibile jucarii!) refolosibile si o carioca lavabila. Copilul poate sa scrie si sa rezove totul direct pe jeton. Pe scurt, creativitate, imaginatie, joaca… educatie!

Se naste, astfel, o complicitate creativa si ingenioasa intre parinte si copil, care cuprinde 100 de aventuri pline de fantezie, imaginatie si ganduri frumoase incluse in 50 de jetoane! CLICK AICI

JOCURILE-CALENDAR. “Ma joc si sunt creativ” de Karine SaunierUn joc pe zi pentru a dezvolta creativitatea si autonomia copilului dvs

Pe scurt, O activitate in fiecare zi din septembrie pana in august! Ce ziceti de un joc-calendar, in care informatia, educatia si buna dispozitie isi dau ingenios mana, spre bucuria tuturor?

Astfel, cu o activitate in fiecare zi, realizata impreuna, il veti putea ajuta pe copilul dumneavoastra sa se concentreze, sa-si dezvolte autonomia si creativitatea si sa-si afirme personalitatea. Cu putine materiale si multa imaginatie, acest calendar va propune in fiecare zi cate o activitate constructiva si educativa, pentru a va creste copilul respectandu-i ritmul natural si perioadele sensibile.

Autoarea acestui uimitor joc, Karine Saunier, specialist cu master in psihologia dezvoltarii si studii doctorale in stiinte cognitive, isi pune, astfel, experienta in slujba copiilor si ii ajuta sa-si dezvolte creativitatea pentru a progresa si a-si capata autonomia. CLICK AICI

“52 de Activitati Montessori” de Stéphanie Boudaille‑Lorinde

Montessori este renumit pe plan mondial ca sistem educativ. Pentru ca invatarea este practica, plina de bucurie, bazata pe ritmul interior al copilului si pe colaborare cu cei din jurul sau. Iar copiii isi urmeaza propriile interese si directiile dictate de pasiunile lor, fiind interesati in mod nativ sa afle despre lumea din jurul lor.

Asadar, va propunem acest joc inedit, care include 52 de jetoane ilustrate il vor ajuta pe copil „sa faca singur”. Ce se intampla? Pentru fiecare modul montessorian (viata practica, matematica, limbaj si educatie senzoriala) copiii regasesc activitati usor de pus in practica, precum: aniversarea in stil Montessori; sacul misterios; dictari mute; margele; cutii sonore; axa timpului.

Prin urmare, veti petrece impreuna momente pline de farmec, stimuland simturile si capacitatile copilului. Invatarea scrierii, a numaratului etc. devin astfel o joaca de copil! CLICK AICI

JOCURILE-CUBURI. In final, ce spuneti, dragi parinti, de acest minunat joc-cub, “Jocuri de logica Rubik pentru copii”, care contine 60 de jocuri? Ce pot face copiii? Pot rezolva, cu logica si ratiune, o multitudine de jocuri de tip rebus (si nu numai), punand mintea la contributie si descifrand capcanele aparute.

Spre deliciul tinerilor cititori, intreaga aventura a mintii, de rezolvare a numeroaselor probleme ale cubului Rubik, se desfasoara cu cifre, sageti, indicii diverse, care creeaza astfel spatiul necesar rezolvarii jocurilor din propria perspectiva. Totul este joc si educatie la putere gigantica! CLICK AICI

Iata, dragi parinti, cum informatia si joaca, prin aceste jocuri, pot fi impreuna, intr-un regim educativ cu totul inedit si surprinzator!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu