La Alba Iulia, un eveniment cultural deosebit: Targul de C`Arte Alba Transilvana

Zeci de edituri si scriitori, conferinte, concerte si evenimente multi-art, la cea de-a XIII-a editie a Targului de C`Arte Alba Transilvana de la Alba Iulia!

In perioada 14-17 septembrie 2022, in Cetatea Alba Carolina, intre Muzeu si Sala Unirii, va avea loc cel mai important eveniment cultural dedicat cartii, organizat de Consiliul Judetean Alba si Biblioteca Judeteana „Lucian Blaga” Alba: Targul de C`Arte Alba Transilvana.

Prima editie a avut loc in 2008, iar pe parcursul anilor, manifestarea a devenit un veritabil brand al judetului Alba, Targul fiind asteptat cu entuziasm de toti iubitorii lecturii. Editia din acest an, cea de-a XIII-a, urmeaza celei din 2019, iar la „startul” targului s-au aliniat, ca de obicei, zeci de edituri si scriitori, care isi vor lansa in Alba Iulia volumele publicate in ultimii ani.

In completarea expozitiilor de carte cu vanzare si a manifestarilor legate de carte, si in acest an vizitatorii vor avea parte de o sumedenie de alte propuneri culturale. Vor conferentia pentru cititori: Andrei Marga, Dumitru Constantin Dulcan, Daniela Zeca Buzura, iar o disertatie-dialog va va fi oferita de Liliana Draganov si Claudia Motea.

Din program nu lipsesc nici spectacolele si concertele, astfel ca iubitorii de cultura vor avea ocazia sa se bucure de artisti precum Ada Milea & Bobo Burlacianu, Mircea Baniciu ori Bobi Dumitras (cel care va asteapta cu chitara si un moment de stand-up comedy), iar la Teatrul de Papusi „Prichindel” Alba Iulia se va juca „Viata de chibrit”, in regia lui Radu Dinulescu.

Totodata, copiii sunt asteptati la Targ sa-si aleaga cartile potrivite, iar miercuri, joi si vineri, intre orele 10.00-20.00, si sambata, intre orele 10.00-13.00, ei pot participa la o multime de ateliere: de desen, muzica si poezie, de engleza, teatru, sah ori de cultura generala.

Asadar, se anunta o serie de evenimente deosebite, precum: colocvii poetice, expozitii, spectacole multimedia cu muzica si proiectii video, ateliere de cusut semne traditionale, de parenting, de psihologie practica, realizate de specialistii din aceste domenii.

 

Programul complet al evenimentelor Targului poate fi consultat pe site-urile si pe paginile de Facebook ale organizatorilor.

De luni, 12 septembrie 2022, pana vineri, 16 septembrie 2022, sediul Bibliotecii Judetene „Lucian Blaga” Alba este inchis pentru imprumutul de carte, urmand ca activitatea cu publicul sa fie reluata luni, 19 septembrie 2022.

Organizatorii Targului de C`Arte Alba Transilvana, editia a XIII-a, sunt: Consiliul Judetean Alba si Biblioteca Judeteana „Lucian Blaga” Alba, alaturi de partenerii: Primaria Municipiului Alba Iulia, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Teatrul de Papusi „Prichindel” Alba Iulia, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din Romania si Palatul Copiilor Alba Iulia.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu