Lansare de carte online: „Dintr-o visare” de Ovidiu Constantin Cornilă

Vineri, 22 octombrie, incepând cu ora 15.00, Editura Creator va invita sa vizionati lansarea volumului de poeme „Dintr-o visare” de Ovidiu Constantin Cornilă.

La eveniment, alaturi de autor, participa: Adrian Lesenciuc, scriitor, critic literar si prof. univ. dr., Carmen Bobocescu, scriitoare si prof. drd., Adrian Alui Gheorghe, scriitor si prof. dr.

In cadrul lansarii, va avea loc un moment poetic de exceptie realizat de actrita Claudia Motea si prof. univ. dr. Felix Goldbach (saxofon).

Moderatorul intâlnirii este Iuliana Raducan, manager Editura Creator.

Evenimentul va fi difuzat pe pagina de Facebook a editurii Creator: https://www.facebook.com/edituracreator.

Ovidiu Constantin Cornilă, unul dintre cei mai talentati si indragiti creatori contemporani, este absolvent al Facultatii de Litere, Sectia Româna-Engleza din cadrul Universitatii Stefan cel Mare, Suceava, promotia 1998. Detine un master universitar de profesorat in limba engleza (2018-2019) la Universitatea Nebrija, Madrid si este doctorand la Universitatea Complutense, Madrid.

Debutul lui publicistic a fost cu poezia Infinit, in ziarul sucevean Crai nou, iar editorial, a debutat cu volumul de versuri Silabe de secunda, editura Rafet, 2014. Au urmat volumele de proza scurta: Turnul in care ma ascund când ploua, 2015, Calatorul fara timp, 2017, carte premiata cu Premiul Saloanelor Liviu Rebreanu din cadrul Festivalului National de Proza ,,Liviu Rebreanu”, Bistrita-Nasaud, 2017, editia a XXXV-a, Ruga luminii, 2018, toate aparute la editura Ardealul, iar, recent, a publicat volumul de versuri Dintr-o visare la editura Creator, 2021.

Activitatea sa profesionala este impresionanta!

Este presedintele Uniunii Lucian Blaga a Scriitorilor si Artistilor Români din Spania, din 2016; organizator al Conferintei internationale „Lucian Blaga – creatie, cultura, universalitate”, eveniment desfasurat la Universitatea din Alcalá de Henares, mai 2019, al Colocviului international „George Uscatescu – destinul unui exil”, Universitatea din Alcalá de Henares, noiembrie 2018, al Colocviului international „Vintila Horia – memoria trecutului, prezentului si viitorului”, Universitatea din Alcalá de Henares, aprilie 2018.

Este directorul revistei de literatura „Cuvânt românesc”, 2019, membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti, 2021, profesor de limba engleza, colaborator permanent la Radio Tentación (Spania), in cadrul emisiunii culturale „Orizonturi românesti” (2014-2018), realizator si prezentator al emisiunii culturale „Destin românesc” la Radio TV Unirea Viena, din 2019.

scriitoarea si jurnalista Veronica Balaj, Ovidiu Constantin Cornila, jurnalistul Cornel Drinovan (Radio Tentacion, Spania)

Totodata, de-a lungul timpului, Ovidiu Constantin Cornilă s-a bucurat de titluri si distinctii semnificative, dintre care mentionam: Premiul de excelenta pentru Editare, in cadrul Colocviilor revistelor de cultura si de stiinte umaniste, Târgu Mures, 2021, editia a VIII-a, Premio Lido dell’anima di Eccellenza per l’attività culturale Destin românesc din partea revistei de literatura „Lido dell’anima”, Roma, Italia, mai 2021, Ambasador al culturii române pentru maiestria de lider si ca indeplinire a misiunii de difuzare a culturii românesti peste hotare, titlu conferit de doamna Diana Ciugureanu, presedinta Uniunii Scriitorilor de Limba Româna din Republica Moldova, 2021, Certificat de apreciere pentru daruire, implicare nationala si internationala in realizarea emisiunii Destin românesc, 2020 (Radio TV Unirea, Viena), Premiul de excelenta pentru Editare, in cadrul Colocviilor revistelor de cultura si de stiinte umaniste, Târgu Mures, 2019, editia a VI-a, Diploma de excelenta acordata pentru Promovarea si sustinerea culturii române in lumea hispanica, 2019, Piatra Neamt (Asociatia culturala Conta), Diploma de excelenta pentru Popularizarea operei blagiene in Spania si in cultura europeana, in cadrul Festivalului International ,,Lucian Blaga”, Târgu Mures, 2018, editia a XVIII, Diploma de excelenta acordata pentru Contributia lingvistica in spatiul european, in cadrul Festivalului International ,,Lucian Blaga”, Târgu Mures, 2017, editia a XVII-a, Diploma de excelenta pentru Entuziasmul popularizarii operei si personalitatii scriitorului si filosofului Lucian Blaga in Europa si in lume, in cadrul Festivalului International ,,Lucian Blaga”, Târgu Mures, 2016, editia a XVI-a.

De asemenea, il puteti urmari permanent pe blogul sau personal: https://ovidiucornila.wordpress.com.

Cititorii, iubitori de poezie si cultura, pot achizitiona cartea dand CLICK AICI.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu