Lecturi de vacanta. Semnificatie carti de Tarot

Dincolo de caracterul pur formal si generalizat al simbolurilor, Arta tarotului are la baza, in mod obisnuit, argumente stiintifice.

Pentru ca Tarotul este, mai presus de orice, un extraordinar instrument de autocunoastere si de reprezentare a profunzimilor sufletului, care nu se supune niciunei forme de rigiditate.

Exista, prin urmare, lucrari scrise de specialisti pasionati de stiinte care au omul in centrul cercetarilor, specialisti in limbajul semnelor si al simbolurilor.

Care practica si scriu carti speciale despre Tarot, dincolo de latura de arta divinatorie. Care este semnificatia complexa a cartilor de Tarot?

Un exemplu excelent este Georges Colleuil, un cercetator si scriitor belgian, interesat de limbajul simbolic. Este fondatorul metodei terapeutice RAP (Referentialul Arhetipurilor Personale). Sustine sesiuni de lucru cu functia terapeutica a simbolurilor. Este si cercetator in Istoria Religiilor, filozof, psihoterapeut si regizor de film – in 2019, filmul sau, “La Vengeance d’Arianne”, a participat la Festivalul de la Cannes.

Astfel, este demonstrat faptul ca acest caracter fascinant al Tarotului i-a vorbit inconstientului nostru de secole. Utilizarea sa divinatorie, ce ofera raspunsuri si dezvaluie adevaruri ascunse, pastreaza un caracter ezoteric, dar mult mai pretioasa este folosirea sa ca suport de proiectie pentru a promova exprimarea verbala, a stimula autoanaliza si a provoca constiinta de sine, fie in scopuri terapeutice, fie pentru realizarea unei calatorii personale introspective.

In lucrarea Tarot in Mod Minor. Arcanele minore, cei 4 stâlpi ai Tarotului” de Georges Colleuil, exista o complexitate de informatii detaliate despre cartile de tarot.

Cele 78 de lame ale Tarotului ne ofera o oglinda simbolica ce reflecta prezentul si prezenta noastra in lume. Ele ne adreseaza intrebari si ne ajuta sa gasim raspunsurile potrivite. Tarotul este un ansamblu sui generis de precepte filozofice incomparabil, o carte secreta de intelepciune care trezeste respectul, prudenta si recunoasterea. Cele 22 de arcane majore, gratie reprezentarilor lor figurative, formeaza un fel de oglinda in care ne reflectam, un catalog al marilor simboluri universale inscrise in inconstientul colectiv.

In schimb, cele 56 de arcane minore reprezinta un subiect misterios si mai putin explorat. Cu toate acestea, capacitatea lor de a stimula imaginatia si creativitatea, de a depasi imaginea pentru a exhuma arhetipul care a dat nastere acesteia, deschide un câmp vast de posibilitati. Este suficient sa implementam o intreaga metodologie bazata pe simbolismul numerelor si evocarea unor arhetipuri inradacinate in corpul si experienta noastra.

Aceasta lucrare ofera o noua privire asupra arcanelor minore, reinscriindu-le in universul simbolic al Tarotului unde ele au un loc privilegiat.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu