Liliana Ruse (Romania TV): “Televiziunea nu e doar un alt de tip de presa, ci mai mult decat presa”

– interviu

Liliana Ruse este unul dintre cei mai indragiti jurnalisti de la Romania TV, care reuseste cu brio sa-si valorifice experienta si profesionalismul in calitate de moderator al emisiunii “Ultima ora”.

In cariera sa jurnalistica o regasim initial ca reporter si editor al Agentiei de stiri Mediafax si, ulterior, ca reporter de politica interna la ziarul Adevarul.

La televiziune, ca jurnalist, Liliana Ruse este foarte tenace si bataioasa pentru aflarea adevarului, ea avand o fire tonica si sufletista. Ne-a dat acceptul pentru interviu imediat, nu a stat o clipa pe ganduri.

Great Fashion: Lucrezi de mult timp la Romania TV. Ce reprezinta aceasta televiziune pentru tine?

Liliana Ruse: Lucrez la Romania TV de la infiintarea televiziunii. Pentru mine, a insemnat practic o noua meserie. Televiziunea, as spune, nu e doar un alt de tip de presa, ci mai mult decat presa: dincolo de informatie, grija pentru continutul emisiunii, o mare din parte din produs jurnalistic final consta in imagine.

Da, o poza face cat o mie de cuvinte, iar o imagine buna face cat 2000. Poate suna ca un cliseu, dar aici am invatat munca in echipa, am invatat cat de mult conteaza producatorul, regizorul, operatorul, graficianul etc.

Great Fashion: Care este relatia ta cu moda? Putem vorbi de o pasiune sau un hobby?

Liliana Ruse: Daca e sa ma iau dupa sotul meu, e deja adictie. Recunosc, imi place tot ce tine de moda si sunt tot timpul in cautare de ACEL tricou, ACEA rochie, ACEI pantofi. Daca in tinerete eram mai atenta la trend-uri, la ce se poarta, acum, la 49 de ani, am inceput sa ma imbrac asa cum imi place mie, fara sa tin seama de canoanele clasice. Pot fi pantofi sport cu rochie de matase, jeans cu tricou si perle sau orice altceva imi da mie o stare de bine.

Great Fashion: Care este “reteta succesului tau”, pe plan profesional si uman?

Liliana Ruse: Nu m-am gandit niciodata la mine ca la un om de succes. Poate si pentru ca, structural, imi vad mai intai esecurile. Sa zicem ca simt reusita cand audienta emisiunii e foarte mare sau cand fiica-mea citeste fara sa insist prea mult.

Great Fashion: Iubesti viata. Care este cel mai buna lectie pe care ea ti-a oferit-o?

Liliana Ruse: Sa ii accepti pe oameni asa cum sunt. Sa nu tradezi, sa nu minti, sa nu abandonezi cand vine greul.

 

Foto 1,2: © Liliana Ruse

Un interviu realizat de Great Fashion. Orice utilizare a continutului acestui interviu presupune citarea sursei si necesita obtinerea acordului prealabil, in scris, din partea Great Fashion.

Toate drepturile rezervate © Great Fashion 2022

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu