Limba spaniola. Kit-ul complet de resurse educationale

In contextul unei lumi globale din ce in ce mai interconectate, invatarea unei limbi straine este benefica atat pe plan comunicational cat si pentru oportunitatile de cariera.

Circulatia oamenilor si mobilitatea pe plan profesional aduc noi provocari atat pe plan personal cat si in privinta joburilor.

Asadar, invatarea unei limbi straine poate fi, la prima vedere, o activitate dificila. Realitatea este, insa, cu totul alta. Poti cunoaste cum sa inveti usor o limba straina. Azi: Limba spaniola. Si sa detii kit-ul complet de resurse educationale, care sa te ajute in acest sens.

“Limba spaniola fara profesor (A1–A2)” de Paul Teodorescu

CURSUL DE SPANIOLA UTILIZAT DE GENERATII DE ROMANI!

O metoda incercata de-a lungul anilor, de fiecare data datatoare de incredere si cu rezultate dintre cele mai spectaculoase in asimilarea uneia dintre cele mai raspandite limbi de pe planeta, imbraca acum “hainele noi” ale celei de-a cincea sa editii, intr-o nota generala adecvata realitatilor hispanice ale celui de-al treilea mileniu.

Cum te ajuta cartea?
Prezentarea rationala, dublata de un vocabular substantial ofera cursantului o familiarizare cu spaniola autentica, invitandu-l la o intalnire cu cultura si civilizatia si cu realitatile spaniole, dar, mai cu seama in calitate de vorbitor al unei limbi-surori, oferindu-i o introducere treptata si lesnicioasa in intelegerea, citirea, scrierea si vorbirea limbii spaniole moderne, obiective pe care metoda le atinge prin lecturi cu formulari atractive si active ale situatiilor, structurilor si expresiilor din limba spaniola.

Inventive, exercitiile propuse in finalul fiecarei lectii vin sa confere varietate si destindere pe parcursul studiului, intarind antrenamentul gramatical si lexical, in stransa legatura cu cele tocmai studiate, sporind capacitatea de retinere si consolidare a acestor acumulari recente. CLICK AICI

“Spaniola pentru începatori” de Camelia Radulescu

Autoarea cartii, Cameliaa Radulescu, este cadru didactic de specialitate al Liceului “Miguel Cervantes Saavedrea”, entuziasta promotoare a metodelor moderne de predare si invatare a limbilor straine.

Cum te ajuta aceasta lucrare?

Croit conform cerintele noii metode, COMUNICATIVE, de insusire a unei limbi straine, acest curs exceptional conjuga fericit colocvialul cu explicatia si exercitiul gramatical, intr-un parcurs in trei etape:

  • PRIMA, adresata celor aflati la primul contact cu limba spaniola, punctata de exercitii variate (pronuntie, lexic, gramatica, elemente de comunicare),
  • A DOUA, dedicata celor presupusi initiati in uzul limbii, pe care ii asteapta o sistematizare si o completare a notiunilor de gramatica, o zestre lexicala sporita, mai multe instrumente de comunicare si elemente de cultura si civilizatie spaniola,
  • A TREIA, o miniantologie de literatura spaniola si latino-americana, intr-o selectie controland dificultatile textelor.

Astfel structurat, volumul faciliteaza elevului insusirea limbii intr-un mod atractiv, stimulandu-i interesul pentru descoperirea universului hispanic, pentru aprofundari ulterioare. CLICK AICI

“Dictionar roman-spaniol/spaniol-roman pentru toti

(50.000 de cuvinte şi expresii)”

de Valeria Neagu

50 000 DE CUVINTE SI EXPRESII… PENTRU TOTI!

Aceasta lucrare este un instrument de lucru simplu, eficient si practic, structurat in sectiunile: pandant spaniol-roman si roman-spaniol (sustinute de un capitol intermediar, dedicat verbului spaniol).

Include in paginile sale aproximativ 50 000 de cuvinte si expresii, selectate pe baza unor dictionare importante ale lingvisticii spaniole (“Diccionario de la lengua espanola” al Academiei Regale Spaniole si “Diccionario manual e ilustrado de la lengua espanola” al Editurii “Espasa Calpe”).

Cine este autorul?
Valeria Neagu este o reputata hispanista, autoare de studii si cercetari asupra spaniolei peninsulare si a celei sud-americane, de lexicologie si lexicografie spaniola, de lingvistica romanica, ale carei lucrari si-au primit recunoasterea valorii prin recompensarea lor cu premii ale unor prestigioase institutii, autoare de dictionare esentiale ale acestei limbi.

Cum te ajuta lucrarea?

“Traseul lexical” urmarit de volum acorda atentie chiar termenilor si sensurilor noi, “la moda”, din zona “colocvialului”, a “informalului”, chiar a celor mai raspandite americanisme, indeplinindu-si functia promordiala, de sursa de acumulari lingvistice de baza, fundament pentru aprofundarile ulterioare.

Este creat in conformitate cu normativele actuale ale acestei limbi, dictionarul fiind dedicat unui public larg, caruia ii propune o arie semantica acoperitoare celor mai generale utilitati. CLICK AICI

“Ghid de conversatie roman-spaniol pentru toti/

A Romanian – Spanish Guide

for Day-To-Day Conversation”

de Dan Munteanu Colan

SPANIOLA, O LUPTA CU MORILE DE VANT? NICI VORBA!

Cine este autorul?

Reputatul hispanist Dan Munteanu este doctor in filologie, specialitatea lingvistica romanica, conferentiind in cadrul universitatilor din Oviedo si Las Palmas (cursuri de limba si literatura romana, de lingvistica romanica si iberoromanica, de analiza lingvistica de texte spaniole – lingvistica textuala), traducator din literatura hispanica si autor de volume de lingvistica cu caracter didactic (metode de invatare a limbii spaniole, ghiduri de conversatie, dictionare, gramatici si culegeri de exercitii), a carui activitate si-a aflat de-a lungul timpului o recunoastere in distinctiile acordate de Academia Mexicana pentru lingvistica hispanica, Ministerul de Cultura din Spania si Uniunea Scriitorilor din Romania (pentru traduceri).

Iata Cuprinsul ghidului roman-spaniol (cealalta parte a volumului, spaniol-roman, este construita similar cu aceasta):
GRAMATICA LIMBII SPANIOLE; FORMULE DE SALUT SI POLITETE; LIMBI STRAINE. NATIONALITATI; CALATORIA. MIJLOACE DE TRANSPORT; LA FRONTIERA. LA VAMA; SCHIMB BANESC; BANCA ORASUL. LA HOTEL; PE STRADA; MIJLOACE DE TRANSPORT URBANE; LA POSTA (telefonul etc); LA RESTAURANT. MENIUL; LA COFETARIE; DUPA CUMPARATURI; LA FARMACIE; LA MEDIC; CORPUL OMENESC; LA DENTIST; OPTICA; LA COAFOR SI FRIZER; LA CIZMARIE; LA CEASORNICARIE; RADIO-TELEVIZIUNE; SPECTACOLE. Teatru-Opera-Concert-La cinema; LA DANS; MUZEE SI EXPOZITII; LA BIBLIOTECA; FAMILIA SI VARSTA; TIMPUL. Anotimpurile-Zilele saptamanii-Lunile anului-Ziua-Zile de sarbatoare-Sarbatori-Situatia atmosferica. Clima. Temperatura-Ceasul. Ora exacta-Punctele cardinale; IN EXCURSIE. La munte. La mare. Intr-o statiune balneoclimaterica. Vizitarea unor obiective turistice; INTR-UN CAMPING; SPORT; VIATA UNIVERSITARA. CURSURI-CERCETARE-CONGRESE; PROFESII; ACTIVITATE SOCIALA; CULORI; INSCRIPTII UZUALE. Afise si anunturi-Firme.

Cum te ajuta acest ghid de conversatie?

Pe langa ca-si indeplineste cu prisosinta functia de “calauza lingvistica” pentru calatorul roman prin spatiul de limba spaniola, inarmandu-l cu toate indreptarile si sugestiile menite sa-l scoata din “incurcatura lingvistica” in care s-ar afla la un moment dat, ghidul poate fi asimilat cu succes unei prime “trepte” in cadrul unui studiu aprofundat ulterior al limbii spaniole.

In fapt, structura cartii o spune singura, de vreme ce inca din debutul ei isi familiarizeaza consultantul cu elemente de “fonetica” si de ”gramatica” ale limbii, in incercarea de a pune baze temeinice oricaror “acumulari tematice”, sectiuni ale substantei volumului. CLICK AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu