Micul Explorator. Cele mai cautate carti bazate pe metoda Montessori

Montessori, ca sistem educativ, este renumit pe plan mondial deoarece scopurile sale majore sunt dezvoltarea creativitatii copiilor si cresterea sanatoasa a creierului copilului.

Asadar, care sunt cele mai cautate carti bazate pe metoda Montessori?

Parintii care reusesc sa-si rupa o bucatica din timpul lor pentru a participa la aceste carti educative vor reusi sa-si creeze o mai buna relationare parinte-copil iar copiii vor fi in stare sa-si exprime propriile opinii, experiente si chiar frustrari.

Exista, asadar, o colectie de carte Montessori, recunoscuta pe plan mondial, intitulata “Descopar si invat”, care detine numeroase beneficii in procesul educativ, usor si simplu de aplicat de catre parinti si incantatoare pentru cei mici (5-8 ani)! Analizam pe rand aceste uimitoare lucrari, care detin si autocolante, spre deliciul copiilor.

Descopar si invat. PLANETA MEA il ajuta pe copil sa creeze si sa exploreze o lume pe care o pot stapani, sa-si depaseasca temerile! Copilul are ocazia sa exploreze Planeta Pamant si sistemul solar in intregime. Cu ajutorul exercitiilor distractive si educationale, prichindeii invata despre planete, continente, animale si energiile naturale. Beneficii certe: copiii isi cultiva creativtatea si capacitatile de adaptare. Vor fi curiosi, isi vor dezvolta competente si isi vor stimula creativitatea. Asadar, aceasta carte Montessori ofera parintilor ocazia minunata de a comunica pe deplin cu copiii lor!

Descopar si invat. LUMEA DE LANGA MINE il ajuta pe copil sa interactioneze cu lumea din jurul lui. Astfel, copilul are ocazia sa exploreze mediul apropiat lui. Prin jocuri si exercitii atractive, aici sunt abordate teme precum formele, culorile, anotimpurile, ciclurile vietii si rutinele zilnice. Beneficii certe: ii invata pe micuti cum sa lucreze in grup, sa rezolve diverse conflicte. Cartea incurajeaza trezirea interesului copilului, care sa il insoteasca si sa il ajute sa descopere lumea care il inconjoara. Nu intamplator, metoda Montessori este considerata a fi cea mai buna din lume!

Descopar si invat. ISTORIA LUMII ii creeaza copilului posibilitatea sa cerceteze cateva dintre evenimentele istorice cele mai importante ale planetei noastre. Intr-adevar, datorita exercitiilor distractive si educationale, gasim in acest volum teme precum dinozaurii, Antichitatea, Evul Mediu si perioada contemporana. Intr-un context pedagogic placut, aceasta carte este o veritabila sursa de activitati jucause si jocuri palpitante. Beneficii certe: permite copilului posibilitatea de captare de noi cunostinte, necesare ulterior in viata adulta.

Descopar si invat. CELE CINCI SIMTURI ii permite copilului sa cunoasca cele 5 simturi ale omului. Jocurile si exercitiile inovatoare abordeaza teme precum emotiile, corpul uman, papilele gustative si jocurile comparative. Beneficii certe: ii ajuta pe copii sa-si dezvolte noi competente, ceea ce ii vor face sa aiba o mai buna stapanire de sine si incredere pentru a face fata provocarilor ce vor urma. Aceasta abordare si-a dovedit eficienta in dezvoltarea stimei de sine, autonomiei si creativitatii copilului! Copiii cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani pot invata prin experimentare, prin jocuri provocatoare si educative, precum si prin experimente  de facut acasa.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu