
Pentru a le asigura celor mici o educatie completa, cartile de cultura generala pentru copii sunt un aliat de nadejde pentru parinti si invatatori in educatia alternativa.
Aceste carti educative pentru copii, bogate atat in informatii despre geografie si istorie, cat si in raspunsuri la multe dintre intrebarile pe care si le pun prescolarii si scolarii despre spatiul cosmic, corpul uman, alimentatie sau societate.
Nu in ultimul rand, povestile despre muzicieni, artisti sau inventatori celebri ii incanta pe copii, oferindu-le adevarate modele de curaj, stradanie si inteligenta.
Iar atunci cand fiecare carte de cultura generala pentru copii este atent ilustrata cu desene si fotografii captivante, procesul de educatie devine o bucurie deopotriva pentru copii cat si pentru educatori.
Analizam in acest articol 3 carti educative pentru copii, din seria LAROUSSE, care le completeaza biblioteca cu titluri esentiale pentru cultura lor generala.
“Leonardo da Vinci si portretul neterminat”
de Christine Palluy & Prisca Le Tandé
Exploreaza aceasta carte atunci cand cauti o carte de cultura generala pentru copii bogata in informatii fascinante si cunostinte utile!
Cand maresalul Francesco del Giocondo ii cere lui Leonardo sa-i faca portretul sotiei sale, Lisa, pictorul accepta fara nicio ezitare. Se apuca de lucru: vrea sa faca un tablou perfect… Dar va reusi el oare sa-i ofere maresalului portretul comandat?
Povestea, scrisa pe un ton glumet si inteligent, il dezvaluie copiilor pe Leonardo da Vinci, pictorul si omul de stiinta. Un prieten al celor mici.
Dupa poveste, un dosar ilustrat, care ofera mai multe informatii despre Leonardo da Vinci: masinariile sale, militare si zburatoare, picturile si tablourile create, informatii diverse din epoca lui Leonardo da Vinci (Renasterea italiana). CLICK AICI
“Marie Curie si pasiunea pentru stiinta”
de Christine Palluy & Prisca Le Tandé
Din seria marilor personalitati istorice sau legendare face parte si povestea din aceasta carte despre Marie Curie. Om de stiinta, prima femeie professor universitar din Franta si detinatoarea Premiului Nobel pentru Chimie (1911).
Marie Curie nu intelege: de unde vin razele invizibile pe care le produc unele pietre, la fel ca un foc care arde fara lemne? Indrazneata, Marie s-a hotarat sa dezlege misterul… Dar oare va reusi sa faca ce si-a propus?
La finalul cartii, este publicat un dosar ilustrat, care ofera mai multe informatii despre cercetatoarea Marie Curie: date biografice, despre studiile si cariera ei in medicina, informatii scurte despre fizica clasica, chimie, radioactivitate, Premiul Nobel. In acord cu preocuparile stiintifice si medicale ale celei care a fost Marie Curie. CLICK AICI
“Mozart si destinul lui de geniu”
de Christine Palluy & Prisca Le Tandé
O alta personalitate legendara pe care copiii sunt invitati sa o descopere este Wolfgang Amadeus Mozart. Un copil obisnuit. Insa, ce se intampla cu el inca de la varsta de 8 ani? Dar mai tarziu?
Mozart s-a saturat! S-a saturat de tatal lui, care ii spune cum sa-si traiasca viata. De printul din Salzburg, care ii spune ce sa cante. O sa-si recapete libertatea si o sa arate, in sfarsit, lumii uriasul lui talent de compozitor si de muzician… Dar oare va gasi gloria pe care si-o doreste?
Povestea fascinanta se incheie cu un dosar ilustrat, care contine informatii detaliate din copilaria, adolescenta si tineretea celebrului compozitor, despre muzica si instrumentele sale preferate, precum si date utile despre epoca lui Mozart, Secolul Luminilor. CLICK AICI
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Lasa un comentariu