
Pentru a le asigura celor mici o educatie completa, cartile de stiinte pentru copii sunt un aliat de nadejde pentru parinti si invatatori in educatia alternativa.
Aceste carti educative pentru copii, bogate atat in informatii despre geografie si istorie, cat si in raspunsuri la multe dintre intrebarile pe care si le pun prescolarii si scolarii despre spatiul cosmic, arta, locuri fascinante sau societate.
Nu in ultimul rand, scriitura expresiva, de poveste stiintifica, in care sunt aceste carti deosebit de valoroase ii incanta pe copii, oferindu-le adevarate modele de curaj, stradanie si inteligenta.
Iar atunci cand fiecare lucrare cartonata, de acest gen pentru copii, este atent ilustrata cu desene color si fotografii captivante, procesul de educatie devine o bucurie deopotriva pentru copii cat si pentru parinti si educatori/cadre didactice. Textele cartilor sunt scrise intr-un limbaj pe cat de simplu si de usor de inteles pentru copii, pe atat de atractiv si amuzant!
Analizam, asadar, in acest articol 3 carti de stiinte pentru copii, exceptional de valoroase, care le completeaza biblioteca cu titluri esentiale pentru cultura lor generala.
ARTA pentru copii si parinti
Cele mai faimoase picturi si sculpturi din lume
de Heather Alexander
O carte exceptionala, ca informatie si design, care suplineste cativa ani de educatie pentru copilul tau! O carte-prieten pentru elevii mai mari de 8 ani, in care ei descopera lumea fascinanaa a artei: Arta greaca si romana; Egiptul antic; Arta medievala; Arta antica din intreaga lume; Leonardo da Vinci.
Intr-un mod deosebit de placut si de original, copii afla de cei mai mari artista (pictori si sculptori) ai lumii, date succint biografice si informatii despre principalele lor opere: Michelangelo, Rembrand Van Rijn, Edouard Manet, Claude Monet, Paul Cezanne, Pierre-Auguste Renoir, Auguste Rodin, Paul Gauguin, Henri Matisse, Pablo Picasso, Salvador Dali etc.
Apoi, copiii sunt invitati in lumea minunata a culorilor, in care afla despre notiuni interesante despre retetele cromatice, temperatura culorilor, cercul cromatic.
Micul explorator devine curios atunci cand citeste: Cum fac artistii ca obiectele pe care le picteaza pe o bucata de hartie sa para reale si 3 D? Unde poti vedea arta?
Si e invitat sa invete cum sa deseneze o casa in perspectiva. Apoi, ei descopera muzeele – mai precis, operele de arta (descrierea si utilizarile acestora) , expozitia de arta etc.
In finalul cartii, li se explica copiilor ce se intampla cu arta acum, ce sunt fotorealismul, sculptura, valorile artei, cum este folosita arta in spatiul politic si public.
Lucrarea se incheie cu un index al principalelor cuvinte si expresii utilizate si cu o harta a artei de-a lungul timpului. CLICI AICI PENTRU CARTE
ASTRONOMIA pentru copii si parinti
Stele, planete, constelatii si cum sa le observi pe cer
de Michael Driscoll
O carte deosebit de instructiva si atractiva pentru cei mici, in varsta de peste 8 ani.
In aceasta carte ei vor gasi raspunsurile la o multime de intrebari privitoare la spatiul cosmic. Cu ajutorul ei si al Harților Cerului vor deveni niste mini-astronomi in cel mai scurt timp.
Lucrarea se deschide cu notiuni frumoase despre Universul nostru si minunile cerului modern, ce putem vedea – stelele, soarele, planetele, galaxiile, obiecte zburatoare –, ce nu putem vedea – gravitatia, materia intunecata, gaurile negre, un corp nou. Pe scurt, explorand ce exista acolo sus!
Apoi, copiii sunt intrebati: Ce fac astronatutii si astronomii? Suntem singuri in Univers? De ce stelele par sa se miste pe cer toata noaptea? De ce Luna isi schimba forma mereu? Care este cel mai bun moment pentru a vedea o „stea cazatoare”?
Si li se explica totul pe rand: instrumentele acestora, cum este calatorind catre stele,ce este un oras in spatiu, care sunt astronautii blanosi, informatii despre provocarea spatiului,
Ineditul si fascinatia continua, draga copil! Ce poti observa tu? Care este cel mai bun moment pentru a vedea o „stea cazatoare”? Cum si-au primit planetele numele? Din ce sunt facute inelele lui Saturn?
Afli in aceasta carte o multime de informatii utile, precum: ce sunt constelatiile, zoo zodiac, cerul primavara, vara, toamna si iarna.
Planetele sunt pe rand descrise, astfel incat notiunile sa fie asimilate in joaca si cu bucurie de catre cei mici.
Lucrarea se incheie cu o scurta istorie a spatiului, cu imagini nocturne si un index binevenit pentru rememorarea notiunilor principale. CLICK AICI PENTRU CARTE
Clubul Micilor Exploratori: Locuri Fascinante
Aceasta carte merge direct la inima copiilor in varsta de minim 4 ani. Prichindeii se vor bucura teribil sa afle lucruri ciudate si minunate despre care nu ar fi crezut niciodata ca sunt adevarate!
Sute de lucruri fascinante despre locuri uimitoare!
Cartea debuteaza cu informatii pretioase despre Cele Sapte Minuni ale Antichitatii si Marea Piramida din Giseh si continua cu fiecare continent: Africa, Asia, Europa, America de Nord, America de Sud, Australasia si Oceanul Pacific. Dezvaluite pe tari in parte fiecare, pe rand.
Astfel, descrierea fiecarui continent in parte, precum si a principalelor locuri uimitoare care se gasesc pe el, ridica intrebari suprinzatoare si atractive pentru cei mici, precum: Stiai ca Marea Bariera de Corali din Australia adaposteste mai mult de 1 500 de specii diferite de pesti si 200 de specii de pasari?
Astfel, cei mici descopera sute de lucruri despre locuri uimitoare din intreaga lume.
Si asta nu e tot: prichindeii vor afla multe informatii fascinante, precum:
- Monumentul Stonehenge din Marea Britanie are o vechime de peste 3 500 de ani.
- Cascada Angel este cea mai inalta cascada din lume, de nouasprezece ori mai inalta decât Niagara.
- Peste 200 de milioane de oameni au vizitat turnul Eiffel din Paris, acesta fiind cel mai vizitat monument din lume.
Lucrarea detine in final un index util, cu toate locurile fascinanate, demne de a fi retinute, pentru o scurta recapitulare anotiunilor deja asimilate.
Astfel, aceasta interesanta, instructiva si distractiva carte, prin seria sa, „CLUBUL MICILOR EXPLORATORI”, ii va amuza si ii va uimi teribil pe copiii de varste mici. CLICK AICI PENTRU CARTE
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Lasa un comentariu