Mierea la plic pentru cafea. Afla motivele pentru care este atat de irezistibila

Apreciata. Speciala. Iubita. Ti-ai dorit vreodata o lume in care sa te poti delecta in voie cu gustul aromat al cafelei cremoase, fara sa te ingrijorezi de efectul asupra sanatatii si siluetei tale?
Cand experimentam aroma unei cafele, vorbim de o senzatie mult mai complexa decat simpla mirosire. Este acea aroma deosebita, o componenta cheie cand vorbim de caracteristicile unei cafele bune. Dar nu e numai atat. Adaugand mierea la plic, ne rasfatam simturile pana la exces. Cu o multime de beneficii, pentru care aceasta miere la plic pentru cafea este atat de irezistibila!

In fiecare dimineata, milioane de oameni au parte un ritual comun – prima ceasca de cafea – indiferent ca o pregatesc acasa sau isi cumpara una in drum spre birou, fie ca prefera macchiato, flat white, espresso scurt, long black sau dublu, nimic nu e mai placut decat aroma si mirosul cafelei proaspat prajite, care ne da tuturor imboldul necesar de a ne ridica din pat si a ne incepe ziua. Bucuria comuniunii in doi incepe intotdeauna dimineata cu o cafea buna. Dar ce inseamna aceasta? Un zambet cald, un cuvant potrivit si un pliculet de 15 g Roua Florilor de la Apidava.

O ceasca de cafea consta in cea mai mare parte din apa, are un aport caloric de 1kCal, iar cafeina este in procent de 1.2-4%, molecula responsabila pentru nota amara caracteristica acestei bauturi, cat si pentru energia care ne invadeaza corpul dupa ce o savuram. Pe langa faptul ca, spre deosebire de zahar, mierea este un dulce sanatos, o adevarata sursa de vitamine si enzime, mierea ambalata in pliculete este si foarte practica. Poate fi luata la birou sau poate fi pusa in pachetelul de scoala al copiilor. In plus, se mai poate lua si in concediu, si pe avion, si in masina, fiind vorba de pliculete cu doza exacta de miere pentru un ceai sau cafea.

Ce vom obtine concret? O doza naturala de energie care ne va ajuta sa facem fata mai bine unei zile de munca intensa. Este trasatura unei cafele deosebite, care depinde de consistenta cafelei, de bogatia aromei, dar mai ales de puterea ei. Pentru ca o cafea este intensa atunci cand are un gust bogat si un impact aromatic semnificativ. Atent portionata, mierea de salcam este cea mai recomandata la cafea, deoarece are o aroma foarte discreta, care nu modifica gustul cafelei.

In Italia, patria cafelei Espresso, in localurile italiene dragostea fata de miere este in voga, datorita unei preocupari intense asupra unui mod de alimentatie sanatos, dorindu-se micsorarea consumului de zahar – asa numita “otrava alba pentru organism”. Astfel, fiecare restaurant, cafenea sau bar pune la dispozitia tuturor clientilor sai miere la plic, ca o alternativa de indulcitor 100% natural pentru cafea.

In plus, my dear, englezii prefera ceaiul de la “five o ‘clock” indulcit cu miere si adesea aromat cu lapte, rom, sau lamaie. Iar ungurii si nemtii sunt cunoscuti ca isi indulcesc ceaiul cu miere si adauga arome ca lamaie, rom sau ocazional vin.

Asadar, e vorba, in principal, de savoare. Care inseamna apropierea diferitelor perceptii care, atunci cand sunt luate ca intreg, dau trasatura definitorie a unei cafele irezistibile. Savoarea cuprinde tot ceea ce gustam cand bem o ceasca de cafea: intreaga experienta, capabila sa ne faca sa ii apreciem pe deplin valoarea. Se caracterizeaza prin ceea ce italienii numesc „crema” (10%  din volumul final al bauturii), cu o textura solida si o aroma intensa.

Astfel, mostenirea pe care o lasa mierea Roua Florilor de la Apidava in cafea este incontestabila. Te simti Apreciata. Speciala. Iubita. Autentica. CLICK AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu