Nicu Alifantis, Adrian Cioroianu, Daniel David si Daniel Nazare conferentiaza la Targul de cArte Alba Transilvana 2023

Cea de-a XIV-a editie a Targului de cArte Alba Transilvana va avea loc in perioada 5-7 mai 2023 in inima Cetatii Alba Carolina, pe esplanada Muzeului National al Unirii din Alba Iulia.

Mai multe personalitati culturale, specialisti si artisti vor sustine prezentari si prelegeri culturale si de actualitate.

Astfel, Adrian Cioroianu, Daniel David, Daniel Nazare si Nicu Alifantis se numara printre invitatii importanti ai acestui eveniment din acest an, care vor conferentia pe diverse teme de interes major, precum: “Dilemele si problemele patrimoniului national” (Adrian Cioroianu), “Despre psihologia romanilor in educatie si tehnologie” (Daniel David), “Si canibalii se satura de oameni” (Daniel Nazare) si “Nichita 90, dedicat prietenului Nichita Stanescu” (Nicu Alifantis).

Nicu Alifantis dedica prietenului sau, Nichita Stanescu, atat conferinta cat si lansarea a doua carti si a doua discuri inedite, cu si despre Nichita Stanescu . Acestea din urma alcatuiesc produsul “Alifantismusic, 2023: Nichita 90”.

„In luna lui Marte a acestui an, 2023, Nichita ar fi implinit 90 de ani. In cele ce urmeaza, incerc a aduce un modest omagiu celui ce a fost un poet de o amplitudine, profunzime si intensitate remarcabile, facand parte din categoria foarte rara a inovatorilor lingvistici si poetici.

Este motivul pentru care am ales, printr-o intoarcere in timp cu 20 de ani, sa fac referire la Comunicatul Academiei Romane din 31 martie 2003, spre a va supune atentiei gandurile unor importante personalitati ale vietii literare romanesti ce l-au comemorat atunci pe Nichita Stanescu. Multi dintre ei, din pacate, nu ne mai sunt alaturi, s-au transformat in amintiri, iar noua nu ne-a ramas decat povestea…”, precizeaza Nicu Alifantis pe siteul sau, alifantis.ro.

Nicu Alifantis este muzician, actor, poet, cantaret si compozitor roman de muzica folk si muzica de teatru.

Adrian Cioroianu, istoric, scriitor, om politic, este managerul Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Daniel Nazare, doctor in istorie, este managerul Bibliotecii Judetene „George Baritiu” din Brasov,

Daniel David, profesor universitar doctor, rector la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, este rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu