O carte-enciclopedie: “Iluzia bolii” de Dr. Jeffrey S. Bland

Invingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trai o viata

mai sanatoasa, mai lunga si mai fericita

Aceasta carte este o adevarata enciclopedie medicala, surprinzatoare si necesara oricarui om.

Lucrarea socheaza in mod placut din mai multe puncte de vedere: prin multitudinea de informatii stiintifice, acuratetea si corectitudinea datelor, cazurile clinice multiple, o bogata documentare, explicatii clare si pe intelesul atat al cunoscatorilor avizati cat si al citittorilor obisnuiti, un stil placut de scriitura si foarte accesibil.

Cartea Iluzia bolii, scrisa de Dr. Jeffrey S. Bland, contine chestionare de autoevaluare si planuri dietetice sustinute de cele mai recente progrese din domeniul stiintei sanatatii, fiind un instrument indispensabil pentru orice om care doreste sa traiasca mai mult si mai bine.

Dr. Bland a influentat multe din numele grele ale medicini contemporane, dar pana acum publicul larg nu a avut acces la un cadru teoretic mai amplu, care sa ii permita sa inteleaga bolile cronice si modalitatile prin care oamenii pot trai o viata mai lunga si mai sanatoasa. Intrebarea-cheie, in jurul careia se desfasoara intreg cuprinsul cartii, si pe care ar trebui sa ne-o adresam cu totii, este aceasta: “Ingrijirea bolii sau ingrijirea sanatatii: tu ce ai alege?”

Contrar teoriei conventionale, bolile cronice nu sunt predeterminate genetic, ci se datoreaza unei neconcordante intre genele noastre, pe de o parte, si stilul nostru de viata si mediul exterior pe de alta parte. Ceea ce noi numim „boala” este de fapt consecinta unui dezechilibru la nivelul unuia sau mai multe din cele sapte procese fiziologice esentiale.

Dupa ce a lucrat o viata intreaga in domeniul cercetarii si practicilor de ultima ora, dr. Jeffrey S. Bland ne prezinta in aceasta carte calea catre o sanatate mai buna, ajutandu-ne sa intelegem aceste procese si cauzele care stau la baza bolilor cronice. Dupa cum insista Bland, nu exista doi oameni cu aceeasi boala. Din fericire, noi ne putem gestiona, si in ultima instanta vindeca in mod eficient de aceste dezechilibre, printr-un program personalizat bine intocmit.

In secolul XXI, medicina trece printr-o schimbare de paradigma comparabila cu cea produsa in domeniul bolilor infectioase de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Desi aceasta evolutie a prelungit intr-adevar viata oamenilor, aproape dubland-o in doar patru generatii, calitatea acestei vieti nu se ridica inca nici pe departe la nivelul intregului ei potential. Tratamentul bolilor cronice – precum diabetul, boala cardiovasculara, artrita, dementa senila si multe altele – este responsabil pentru 78% din costul total al ingrijirii sanatatii in Statele Unite, desi nu face decat sa gestioneze simptomele acestor boli cu ajutorul pastilelor si al unor remedii temporare, in loc sa identifice, sa previna si sa trateze cauzele care stau la baza lor.

In concluzie, cartea Iluzia bolii ne invata cum ne putem schimba la modul fundamental perceptia asupra bolii si asupra tratamentului acesteia.

OPINII DESPRE CARTE

„Cartea doctorului Bland ar trebui sa devina un manual in facultatile de medicina din intreaga lume. Ea iti poate schimba viata, astfel incat sa nu devii si tu un numar intr-o statistica de sanatate.”

– Dr. Alejandro Junger, autor al cartii Detox

Prin urmare, aceasta carte este un manual perfect pentru toti cei care isi doresc sa afle secretele unei vieti mai lungi, traite intr-o stare de sanatate perfecta.

O carte convingatoare, plina de semnificatii adanci, care te obliga sa o citesti si sa o recitesti de cateva ori pentru a o intelege cu adevarat, la nivelul profund al abordarii psiho-somatice in care este scrisa.

Pe scurt, o carte-enciclopedie, cu adevarat exceptionala! CLICK AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu