Povesti de iubire pentru copii de varste mici

V-ati intrebat vreodata, dragi parinti, cum arata iubirea reflectata in mintea si sufletul copiilor de pana la 7 ani? Ce gandesc si simt ei cand le vorbesti despre iubire? Si, mai ales, cum sa le transmiteti sentimentul de iubire?

Acesta incepe in primul rand in familie si este esential ca cei mici sa il cunoasca si sa il recepteze in mod corect. Iata 3 carti minunate, color si cartonate, cu povesti de iubire pentru copiii de varste mici, scrise cu migala, talent literar si o buna cunoastere a psihologiei copilului. Cu teme distincte, specific acestor varste.

Este vorba, asadar, de o mare si dificila provocare pentru toti, editori si parinti deopotriva, pentru a raspunde atat nevoii de cunoastere a celor mici cat si dorintei de educatie eficienta si inteligenta din partea parintilor.

“Tati si Cutia cu pupici” de Pascal Bruckner si Mayana Itoiz

Iubirea lui tati pentru fetita lui.

Emotionanta autobiografie a celebrului si indragitului romancier francez Pascal Bruckner este adaptata de catre Jean-Pierre Kerloc’h cu sensibilitate si umor, spunand povestea taticului iubitor care nu isi gaseste locul pe langa fetita lui.

Cutia cu pupici este magica si devine liantul special sufletesc dintre tati si fetita sa, Julieta.

Pana cand neindemanaticul tatic zdrobeste neatent cutia, calcand-o.

Deznadajduit ca fetita lui se va imbolnavi din nou, tati isi ia in sfarsit inima in piept si ii da micutei lui un adevarat pupic de tatic.

Mayana Itoïz realizeaza in mod delicat ilustratiile acestei povesti pline de nesiguranta dar da in acelasi timp culoare sentimentelor puternice regasite, completand cu finete un album cu un subiect rar intalnit. CLICK AICI PENTRU CARTE

“Bunica atinge stelele” de Brigitte Weninger si Feridun Oral

Cand bunica nu mai este, cum ii comunicam aceasta celui mic?

O poveste emotionanta, care ne descopera universul delicat al sufletelor celor mici si ii invata pe pitici sentimentul iubirii si al armoniei in familie.

Intre Mama Puf si Bunica Leti copiii isi creeaza si reformuleaza viata, simtamintele, atitudinea. Ei descopera, dupa plecarea Bunicii Leti, linistea si consolarea in stralucirea stelelor de pe cer.

Aceasta poveste incantatoare, sensibila, ajuta copiii sa treaca prin dificultatile cu care se confrunta in contextul decesului unei persoane dragi.

Mai mult decat atat, povestea explica simplul adevar ca totul are un sfarsit, insa viata merge inainte, zi dupa zi, asa cum si stelele stralucesc pe cer seara de seara. VEZI AICI CARTEA

“Gata cu pupicii!” de Pascal Bruckner, Jean-Pierre Kerloc’h si Mayana Itoi

Copiii rasfatati si doza de iubire necesara si corecta din partea parintilor. Iata o tema care ii framanta adesea pe parinti. Pentru ca, da, o doza excesiva de pupici poate dauna grav sanatatii!

In fiecare moment din zi, Lara primeste o multime de pupici. Pupici dragi, draguti si foarte dulci… Dar si pupici lipiciosi, intepatori si stanjenitori! Spuneti si voi, cum sa rezisti atat de multor dragalasenii?

O idee originala a filozofului Pascal Bruckner pe care Jean-Pierre Kerloc’h o adapteaza cu sensibilitate si umor in forma povestii unei fetite inconjurata de iubire si atentie… poate chiar prea mult.

Ilustratiile de Mayana Itoïz reflecta corect tema iubirii excesive si trairile personajelor. Stari si situatii diverse intre copii si parinti, tratate cu delicatete, atentie si fina cunoastere a universului emotional al celor mici. CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu