Prelungirea perioadei de avizare a noilor biocide Farmec

Compania Farmec, cel mai mare producator roman de cosmetice, anunta extinderea perioadei de avizare pentru productia si comercializarea noilor biocide pe o perioada de 12 luni, conform Ordonantei de Urgenta 67 privind modificarea unor acte normative si prelungirea unor termene publicate in Monitorul Oficial in 12.05.2020.

Guvernul Romaniei a emis actul normativ datorita cererii de biocide pe piata locala, acestea fiind initial avizate doar pentru perioada starii de urgenta, conform Ordonantei Militare nr. 4 din 29.03.2020.

Farmec a obtinut avizele necesare pentru biocide de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”, avize care atesta actiunea virucida, bactericida si fungicida a produselor.

In data de 27 aprilie, compania a inceput productia de biocide pentru uz personal si profesional. Noutatea absoluta o reprezinta gama Dermofarm, care contine dezinfectanti pentru maini si suprafete, creati special pentru a fi utilizati in cabinete medicale, saloane de infrumusetare sau alte spatii care impun un grad ridicat de igiena.

Acestia au ca substanta activa alcoolul etilic in proportie de 80% v/v, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

„Ne bucuram de sprijinul si cooperarea autoritatilor si partenerilor nostri pentru a asigura produsele necesare romanilor in aceasta perioada plina de provocari.

Dorim sa confirmam faptul ca vom continua sa producem si sa comercializam cu prioritate biocide in urmatoarea perioada – biocide dezvoltate in acord cu legislatia, pe baza unor retete a caror eficienta este demonstrata clinic si care sunt prietenoase cu mediul si sigure pentru sanatatea intregii populatii”, a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu