Prima nunta regala, la Sinaia, resedinta regilor Romaniei, dupa 87 de ani!

Dupa 87 de ani de la casatoria Principesei Ileana (mezina Reginei Maria si a Regelui Ferdinand) cu Arhiducele Anton de Habsburg, din 26 iulie 1931, Sinaia va retrai atmosfera nuntilor regale, in 30 septembrie 2018, la cununia religioasa a nepotului Regelui Mihai, Principele Nicolae al Romaniei cu Alina Maria Binder. Sunt asteptati toti romanii cu credinta in Bunul Dumnezeu si in viitorul Coroanei Romane!

La Biserica Sf. Ilie din Sinaia, un sobor de preoti impreuna cu IPS Calinic al Argesului si Muscelului vor savarsi Sfanta Taina a Cununiei mirilor alesi: Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai si Alina Maria Binder. Slujba de cununie va putea fi vazuta pe un ecran amplasat in afara bisericii.

Dupa cununie, cuplul princiar se va indrepta intr-o caleasca de poveste spre Casino, din al carui balcon vor saluta publicul.

Vor fi insotiti de Junii Brasovului, de grupuri folclorice din Bucovina si din alte tinuturi stravechi romanesti, si de toti romanii care doresc sa participe la acest eveniment istoric.

Prima nunta regala, la Sinaia, resedinta regilor Romaniei, dupa 87 de ani, nu este doar un eveniment privat, ci si o splendida sarbatoare a Coroanei Romane!

“Rememorez alaturi de voi doua evenimente cu mare semnificatie in inimile romanilor: 90 de ani de la moartea Regelui Ferdinand si prima urcare pe tronul Romaniei a Regelui Mihai, bunicul meu. In ziua cand a inchis ochii, 20 iulie a anului 1927, Regele Ferdinand lasa in urma lui o tara intregita, cu identitate consistenta, si o dinastie intemeiata pe valorile morale ale Regelui Carol I.

Atunci cand urca pe tronul Romaniei, in ziua de 20 iulie a anului 1927, Regele Mihai este inscaunat conducator al unei tari cu anvergura europeana, performanta cultural, economic si industrial. Desi la o varsta frageda, intelege si isi asuma dificila misiune de continuator al Dinastiei si conducator al poporului sau printr-o istorie ce avea sa se dovedeasca, nu de putine ori, cruda si neiertatoare.
Regele a reprezentat o lumina calauzitoare in anii celui de-al doilea Razboi Mondial dar si in deceniile intunecate ale comunismului romanesc. Astfel, Regele Mihai, bunicul meu, a devenit un reper de identitate si de moralitate pentru poporul sau, pana in prezent. Chiar daca traia in exil, Regele a ramas un model pentru poporul lui si a cautat neincetat modalitati de a-si ajuta tara lasata in urma.

Regele Mihai, de la a carui prima urcare pe tron sarbatorim astazi 90 de ani, a dus mai departe pilda inaintasilor, devenind un adevarat simbol al datoriei si devotamentului fata de tara.
Rememoram impreuna acele momente de istorie de acum 90 de ani si sunt convins ca putem fi mandri de inaintasii nostri, care au dovedit ca devotamentul fata de tara, simtul datoriei implinite, demnitatea, curajul, cinstea, reprezinta adevaratele valori pe care se construieste destinul unui popor.
Putem fi mandri de inaintasii nostri dar, in acelasi timp, trebuie sa intelegem ca avem si o datorie de indeplinit: sa ducem mai departe si sa consolidam valorile si principiile lasate de acestia.
Eu, Nicolae, imi asum aceasta datorie pe care inteleg sa o preiau de la inaintasii mei, fauritori ai Romaniei moderne, si sa merg alaturi de poporul meu in faurirea propriului destin istoric.”

Nicolae al Romaniei
12 iulie 2017

Sursa foto: pagina de facebook Nicolae al Romaniei

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu