3 carti-fenomen despre psihogenealogie si vindecarea ranilor familiale, un singur autor: Elisabeth Horowitz

Psihogenealogia, dezvoltata in anii ’70, este stiinta care vindeca ranile din trecutul familiei. Psihogenealogia familiala este o abordare holistica si neconventionala in psihoterapie, ne invata cum sa ne eliberam de scenariile familiale negative. Studierea problemelor de natura psihologica au pus in evidenta existenta unui inconstient familial, care leaga inconstientul individual sau personal de inconstientul colectiv. Suntem o veriga din lantul generatiilor, legate fizic prin gene si pe plan psihic prin inconstientul familial. Multe dintre alegerile noastre sunt influentate de ceea ce au trait stramosii nostri.

In esenta, aceste 3 carti-fenomen despre psihogenealogie si vindecarea ranilor familiale pun accentul pe aceste programe interioare, genealogice, care sunt puse in practica de catre ascendentii unei familii prin atribuirea unui prenume sau a unor credinte familiale sau in urma unor traumatisme. Aceste programe vor desemna anumiti descendenti in rolul de a repara acele rani. Cand esueaza, se repeta acea problema.

Scopul psihogenealogiei este gasirea obstacolelor si deprogramarea acestora din arborele genealogic propriu.

Elisabeth Horowitz, autoarea acestor 3 carti-fenomen despre psihogenealogie si vindecarea ranilor familiale, este un terapeut specializat, de peste douazeci de ani, in studiul si analiza arborelui genealogic.

A fondat, in anul 2000, Asociatia Franceza de Psihogenealogie.

Este autoarea mai multor carti publicate pe plan mondial.

“Elibereaza-te de destinul familial” de Elisabeth Horowitz

Cum sa devii tu insuti cu ajutorul psihogenealogiei

O carte uluitoare! Noi suntem rezultatul unui ansamblu de proiectii, identificari si repetitii transgenerationale. Rolul psihogenealogiei consta in a-i reda fiecaruia propriul loc in cadrul familiei.

Bolile, cu precadere cele considerate a fi incurabile, au radacini adanci in procesul transgenerational. Formarea unui cuplu nu-i cuprinde doar pe cei doi parteneri, ci si arborele lor genealogic.

Cu ajutorul unor informatii simple, pe care le stim deja din propria familie, Elisabeth Horowitz ne propune sa vedem ce se ascunde in spatele momentului conceptiei noastre, al nasterii sau al alegerii prenumelui… Nimic nu e intamplator! Viata ne este influentata de numeroase evenimente care s-au petrecut inainte sa ne nastem. Ce rol au ele in viata noastra afectiva, sociala, economica sau, uneori, chiar in ceea ce priveste starea de sanatate?

Cum ne ajuta cartea?
Prin abordarea transgenerationala, autoarea ne explica, bazandu-se pe indelungata sa experienta, cum sa ne vindecam arborele genealogic si cum sa ne eliberam de destinul parintilor, bunicilor si stramosilor nostri daca ne afecteaza in mod negativ viata.

Acesta este obiectivul psihogenealogiei: sa reusesti sa fii tu insuti, astfel incat sa nu mai repeti greselile celor de dinaintea ta, sa iti exprimi individualitatea, sa descoperi resursele mostenite de la o generatie la alta in familia ta, toate acestea cu scopul de a evolua. CLICK AICI

“Copilul si arborele genealogic” de Elisabeth Horowitz

O carte-document, de o importanta covarsitoare asupra vietii umane. O carte consacrata legaturii existente intre arborele genealogic si destinul personal, dedicata influentelor romanului familial asupra conceperii, nasterii si viitorului copilului.

Un copil se va naste, un copil s-a nascut, un copil creste… El se va inscrie intr-o descendenta, devenind la randul sau mostenitorul unei povesti de familie. Exista, la toti copiii, o nevoie imperioasa de a avea relatii personale cu membrii familiei, de a afla informatii cu privire la originile sale. Asadar, ce stim despre legaturile de atasament si trecutul familial, despre conceperea copilului si influentele genealogice, despre influenta prenumelui, a numelui de familie si a datei de nastere asupra destinului copilului? Ce influenta are rangul nasterii? Dar relatiile copilului cu fratii si surorii?

Cum ne ajuta cartea?

Cine ce-a facut? O parte fundamentala a educatiei consta in a transmite copilului istoria propriilor radacini materne si paterne. Aceasta legatura dintre generatii, atunci cand este stabila si bazata pe afectiune, constituie temelia pe care se va edifica personalitatea copilului. Intr-o maniera simpla si argumentata, cu exemple edificatoare luate din practica de terapeut, autoarea ne explica influenta generatiilor anterioare asupra copilului. O carte utila in educatia celor mici. VEZI AICI CARTEA

“Boala, o memorie genealogica” de Elisabeth Horowitz

Cum sa-ti interpretezi istoria familiala pentru a te vindeca

O carte profunda, care te pune pe ganduri. Bolile se afla in stransa legatura cu “mostenirea” constienta si inconstienta din familie. Trebuie aflat ce anume din istoria, traditiile si regulile existente intr-o familie ne obliga sau influenteaza decisiv, astfel incat bolile grave, precum infarctul miocardic, cancerul, ulcerul gastroduodenal, depresia, sa poata fi intelese mai bine.

Cum ne ajuta cartea?

Evenimentele dramatice din viata noastra (moartea prematura a parintilor sau/şi a fratilor sau surorilor, accidente, sinucideri, preferinta parintilor pentru unul din copii, neintelegerile grave intre membrii familiei, casatorii fara iubire, divorturi, legaturi extraconjugale, relatii incestuoase, secretul asupra originii unui copil ori asupra cauzelor decesului unui membru al familiei, neimplinirile profesionale, traumele provocate de evenimente istorice, expatrieri), care ies la iveala in urma procesului de realizare a geno-sociogramei, sunt fundamentale pentru noi, ca sa permitem punerea in lumina a rolurilor familiale si regulile care stau la baza lor, pentru a intelege regulile jocului din familie si care sunt scenariile de viata (cine preia profesia, fuga, boala, etc).

Psihogenealogia ilustreaza existenta transmiterii transgenerationale a convingerilor de viata, a regulilor si rolurilor, chiar a unui intreg scenariu de viata. Trasmiterile familiale pot fi de doua feluri: intergenerationale (lucruri gandite si vorbite intre bunici si parinti, parinti si copii) si transgenerationale (ne-vorbite, ne-spuse, chiar secrete, care trec mai departe fara a fi constientizate si gandite). Acestea din urma sunt cele care pot duce la trauma si boli psiho-somatice. Pentru a ne sustrage programelor genealogice si riscului de a dezvolta o anumita maladie este imperativ sa ne cunoastem antecedentele familiale. VEZI DETALII

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu