Constelatiile Sistemice Familiale & Constelatia Sinelui

“Prin lucrul cu Constelatiile Sistemice Familiale incepem un proces care ajuta la constientizarea si armonizarea a ceea ce ne impiedica sa ne traim vietile noastre asa cum ne dorim.

Evenimentele (de ex. abandonul, divorturile, dezmostenirile, dar si boli de-a lungul generatiilor, avorturi, morti timpurii, decese subite/accidente, crime, inchisori etc.) din trecutul nostru sau al familiei noastre ne afecteaza atat pe noi cat si pe urmasii nostri.

Un mare dezechilibru se creeaza si atunci cand sunt inversate rolurile in familie (de ex. eu ma pun in “rol” de mama pentru mama mea si astfel o pun pe ea automat si inconstient in “rol” de copil).
Si secretele de familie au un impact mai mult sau mai putin puternic (uneori poate fi chiar naucitor) asupra urmasilor, impact care poate fi resimtit chiar si dupa mai multe generatii. Aici tin sa mentionez ca exista cazuri in care “dezvaluirea” secretului poate fi benefica, insa uneori este mult mai important ca secretul sa ramana… secret!

Metoda Constelatiilor Sistemice Familiale, folosita asa cum a fost pusa la punct de catre Bert Hellinger, cel care este considerat “tatal” Constelatiilor, ne permite sa gasim blocajele, sa descoperim cauzele si ce e cel mai important, ne ofera posibilitatea sa armonizam tot ce este nevoie, pentru a ne putea elibera de poverile trecutului.

In Constelatia sistemica lucram cu fapte, cu evenimente care s-au petrecut efectiv. Nu intram in presupuneri si interpretari.In constelatii nu judecam (ar fi bine sa renuntam la a judeca si in viata de zi cu zi) si nu este vorba despre vinovati/cine este sau a fost “de vina”, ci este vorba despre responsabilitate – care denota un anumit nivel de asumare si de maturitate emotionala.

O modalitate total diferita de lucru o constituie metoda pe care am implementat-o in urma cu mai bine de un an si jumatate: Constelatia Sinelui – care denumeste procesul care te pune fata in fata cu TINE!
In acest caz, plecam de la premisa ca noi toti & fiecare in parte suntem fiinte divine. Ba, mai mult – noi suntem creatorii vietilor noastre. In consecinta noi suntem responsabili pentru vietile noastre. Pentru a ne putea asuma pe deplin responsabilitatea este necesar sa fim in conexiune cu noi insine, sa ne ascultam, sa fim receptivi la ceea ce ne transmit diferitele parti din noi.

Ar fi mult mai multe de spus, insa nu despre cuvinte si explicatii este vorba, ci despre A SIMTI! Cu cat iti pastrezi tacerea mai mult, cu atat te conectezi mai usor la diferitele aspecte din tine si cu atat mai usor iti este sa simti. Este un proces foarte profund, iar rezultatele sunt pe masura.
Fa-ti curaj si da-ti voie sa te privesti, sa te conectezi in tacere si SA TE VEZI! Da, necesita foarte mult curaj sa te vezi – tu, asa cum esti, FIINTA DIVINA care ESTI…

Aspecte care influenteaza succesul sunt, printre altele:

– dorinta, din inima, nu doar din minte, de a schimba ceva. Daca te intrebi: “si de unde stiu cum/de unde imi doresc?” vreau sa stii ca iti va fi mai usor sa “verifici” facandu-ti o lista cu beneficiile pe care ti le asigura starea actuala.
– disponibilitatea de a accepta o alta realitate decat pe cea pe care o cunosti deja;
– dupa ce iti lucrezi constelatia, e important sa te observi, sa-ti observi gandirea/reactia la anumite situatii, sa-ti observi gandurile si trairile/sentimentele!
– si cand constati ca ai tendinta sa cazi in acelasi model comportamental, SCHIMBA ceva!

O sesiune de constelatii se poate desfasura fie individual (fata in fata sau online), fie intr-o intalnire de grup.

In cel de-al doilea caz, poti sa-ti lucrezi o tema proprie sau poti veni sa-i sustii cu prezenta pe ceilalti, ca “asistent”.

Deseori, participantii ne impartasesc ca participarea ca “asistent”aduce mult mai multe beneficii. Vino si convinge-te!

Eu sunt aici sa te asist cu bucurie si cu inima deschisa.”

Cu drag si cu iubire,
Doris Gabrielle Renkert
,
Facilitator de Constelatii Sistemice Familiale si Organizationale,
Consultant Feng Shui,
Maestru Reiki si Karuna Reiki (TM)

Tel. 0721268988

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu