Puzzle pentru copii. De ce este cel mai creativ joc

Creativitatea si imaginatia sunt talanti de aur ai copiilor inca de la nastere. Iar din primii ani de viata, puzzle-ul pentru copii reprezinta un adevarat instrument creativ pentru prescolari, elevi din clasa pregatitoare si din scoala primara. “Ne jucam si descoperim lumea!”, pare a fi motto-ul puzzle-ului pentru copii.

Fiind construit din elementele cele mai simple – forma, culoare, insemne elementare –, este prezentat in piese atractive, usor de manevrat deopotriva pentru copii, parinti si educatori. Dar, de ce acest joc unic, puzzle-ul pentru copii, este cel mai creativ joc?

Pe piata romaneasca, exista mai multe modele de puzzle pentru copii. In general, jocurile sunt realizate de  autori experimentati, romani sau straini, specialisti in educatie, care formeaza un continut atractiv deopotriva prin grafica si joc literar, oferind micilor cititori un mod placut si instructiv de a-si petrece timpul, jucandu-se si asimiland cu placere informatiile.

Va oferim cateva caracteristici principale si exemple de puzzle pentru copii, care va vor ajuta atunci cand veti decide sa le cumparati.

  1. Sunt destinate copiilor cu varste intre 3-6 ani.
  2. Piesele sunt usoare, atractive ca forme, design si culori si usor de manuit de cei mici.
  3. Dezvolta dorinta de cunoastere a copiilor. Jocurile sunt construite pe domenii distincte, astfel incat informatia sa fie unitara si usor asimilabila.
  4. Fie ca vorbim de fructe („Puzzle pentru podea – Fructe”, CLICK AICI), de legume („Puzzle pentru podea – Legume”, CLICK AICI) sau de animale domestice („Puzzle pentru podea – Animale domestice si puii lor”, CLICK AICI).
  5. Dezvolta creativitatea copiilor. Activitatea copiilor se deruleaza intr-un spatiu prietenos, al literelor, imaginilor si cuvintelor minunate. Astfel, corpul fiecarui fruct/leguma/animal este format din trei piese de puzzle. Acestea trebuie cautate de cei mici, asamblate corect si pot fi schimbate intre ele dupa dorinta. Pentru ca fiecare joc are peste 100 de combinații posibile!
  6. Dezvolta imaginatia copiilor. In timpul puzzle-ului cu animale, copiii pot reconstrui animale cunoscute sau pot inventa animale fantastice.
  7. Dezvolta stima de sine a copiilor. Reusind sa compuna integral toate piesele (fructe/legume/animale), piticii se simt, la final, adevaratii invingatori!
  8. Sunt informative, creative si relaxante, atat pentru copii, cat si pentru parinti si educatori.

Asadar, puzzle–ul pentru copii este destinat celor foarte tineri si raspunde atat nevoii de cunoastere a celor mici cat si dorintei de educatie eficienta si inteligenta din partea parintilor. CLICK AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu