Regal cultural la Gaesti: Festivalul International ”Gheorghe Zamfir”

In luna august, timp de 3 zile, orasul Gaesti a stralucit de frumusete spirituala iar locuitorii acestei urbe au avut parte de o feerie culturala de neuitat.

Festivalul International ”Gheorghe Zamfir” s-a desfasurat la Gaesti intr-o atmosfera spirituala exceptionala, intre 18-20 august 2023, reunind nume uriase ale culturii romanesti si internationale.

Evenimentul a fost organizat de Fundatia Internationala de Muzica ”Gheorghe Zamfir”, cu sprijinul neobosit al Nicoletei Zamfir, sotia maestrului Gheorghe Zamfir, in parteneriat cu Ministerul Culturii, Primaria orasului Gaesti, Consiliul Judetean Dambovita si Centrul Judetean de Cultura Dambovita,

Regalul cultural a debutat in seara de 18 august. “Ministrul Culturii, Raluca Turcan, dar si personalitati culturale si politice nationale, judetene si locale au venit la Gaesti aseara, la deschiderea Festivalului International de Nai ”Gheorghe Zamfir”.

Intr-o atmosfera calda, in incinta Centrului Cultural care poarta numele maestrului, seara a purtat amprenta personalitatii celui mai cunoscut si apreciat gaestean din toate timpurile. S-au rostit discursuri si s-a ascultat muzica de calitate, in avanpremiera celor doua zile magice de concerte, la Gaesti” scrie Cronica de Gaesti.

A doua zi, Festivalul a excelat cu un eveniment pop-simfonic. “Mii de oameni au aplaudat minute in sir prestatia artistica, parca din alta lume, a maestrului Gheorghe Zamfir si a invitatilor sai. Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, directorul Operei Nationale a Romaniei, Orchestra Simfonica “Muntenia“ din Targoviste a sunat dumnezeieste, iar tenorul Alin Stoica a demonstrat un talent de inalta clasa” mentioneaza ziarul orasului.

In ziua de 20 august, de la ora 19.00, a avut loc Regalul Folcloric.

Conform aceluiasi ziar local, orchestra Lautarii din Chisinau, dirijor Nicolae Botgros, Fratii Cazanoi, Ansamblul National “Transilvania“, dar si numerosi interpreti celebri de folclor au urcat pe scena amplasata in Parcul Central din Gaesti.

“Ultima seara, Regalul Folcloric, a pus pe scena valori incontestabile ale culturii, care au oferit publicului momente inaltatoare, pline de emotie, impecabile din punct de vedere artistic.

Orchestra “Lautarii“, dirijata de Maestrul Nicolae Botgros, Fratii Cazanoi, Ansamblul “Transilvania“, Stelu Enache, Vasile Iovu, Aydin Yavas, Kim Juhyeong, Cristina Gheorghiu, Rodica Anghelescu, Gelu Voicu si multi alti invitati de valoare ai maestrului Gheorghe Zamfir au stralucit pe scena gaesteana.

Trebuie mentionate, in acest context, sunetul impecabil asigurat de maestrul Andrei Kerestely si scenografia impresionanta, precum si personalitatile care au oferit greutate evenimentului, precum Elize Stan si prezentatoarea Iuliana Tudor.

Spectacolul s-a incheiat magic, cu recitalul muzicianului de geniu Gheorghe Zamfir.

Emotie pura, divina a transmis cu naiul sau fermecat, demonstrand ca este unic in lume datorita simtirii, tehnicii personale si irepetabile si energiei pe care o transmite cu atat de multa generozitate publicului.

Este o onoare sa-i fim contemporani si un privilegiu sa-l ascultam cantand.

Multumim, Maestre, pentru tot ceea ce ati oferit Gaestiului, orasul din care va trageti radacinile, asa cum frumos a spus distinsa Iuliana Tudor” semnaleaza cotidianul local.

Cu certitudine, Festivalul International de Nai ”Gheorghe Zamfir” a pus Gaestiul pe harta evenimentelor culturale de mare valoare, oferind hrana spirituala la cel mai inalt nivel.

 

 

Foto 1,2,3,4,5: © Cronica de Gaesti

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu