Spectacolul „Catre mine” de la Colegiul National „Gheorghe Lazar”

Spectacolul „Catre mine” de la Colegiul National „Gheorghe Lazar”

inchide editia a sasea a atelierelor de scris

pentru adolescenti organizate de Control N

Asociatia Culturala Control N si elevii Colegiului National „Gheorghe Lazar” (Trupa As) va invita la spectacolul de teatru „Catre mine“, rezultat in urma atelierelor de autocunoastere prin scris.

Evenimentul este programat vineri, pe 26 mai 2023, de la ora 19.00, la Sala de festivitati a Colegiului National „Gheorghe Lazar” Bucuresti. Regizoarea Iulia Rugina semneaza montarea, iar trupa de tineri artisti, textul. Intrarea este libera.

Odata cu aceasta productie, cea de-a sasea editie a initiativei de ateliere de scris pentru adolescenti condusa de Asociatia Culturala Control N ajunge la sfarsit.

Cu o distributie compusa din elevii liceului, Trupa As, pornind de la textele realizate de acestia in cadrul atelierelor „Catre mine”, spectacolul le ofera adolescentilor atat ocazia de a lucra cu regizoarea Iulia Rugina, cat si o oportunitate de a-si folosi propriile cuvinte si de a le vedea montate pe scena.

„Spectacolul acesta e extrem de personal pentru toti tinerii actori de pe scena, care au scris si textele, au dezvoltat impreuna cu mine miscarea scenica, si-au asumat niste personaje si au avut contributii majore pe partea de regie. Daca exista un autor comun al acestui spectacol, ei sunt, toti 29. Si e un autor complet, complex si foarte sincer. E spectacolul unei generatii, liceenii de azi, pe care cred ca trebuie sa ii ascultam mai mult, sa ii intelegem mai bine si sa mergem mai departe pe mana lor. Plec din acest proiect cu multa speranta in viitor. Daca tinerii care vin din urma sunt ca ei, cred ca suntem foarte bine mai departe“, declara Iulia Rugina, regizoarea spectacolului.

„Catre mine” s-a derulat din luna martie pana in mai 2023, cu patru etape principale de lucru:

– Scriere creativa (creative writing) / trainer Oana Rasuceanu

– Scenaristica / trainer Ana Agopian

– Scriere dramatica / trainer Mihaela Michailov

– Pregatirea spectacolului / coordonat de Iulia Rugina.

In prima instanta, proiectul a debutat cu trei ateliere menite sa ii familiarizeze pe liceeni cu diferite forme de scris, prezentate in maniere originale: scrierea creativa, scenaristica si scrierea dramatica. Pe parcursul a cate o saptamana, elevii Colegiului National „Gheorghe Lazar” si-au insusit cunostinte despre scris, explorand subiecte care ii preocupa, si semnand, in final, cate 3 texte dramatice (monoloage), un sinopsis si primele secvente dintr-un scenariu de film de fictiune (scurtmetraj de maxim 5 minute), respectiv trei povestiri.

Catre mine

Spectacol creat pe baza textelor rezultate in cadrul atelierelor de autocunoastere prin scris

Vineri – 26 mai – ora 19.00

Sala de festivitati a Colegiului National „Gheorghe Lazar“

Concept si regie: Iulia Rugina

Trupa As – Colegiul National „Gheorghe Lazar“

Distributie: Alex Bebia, Alexia Popa, Ana Varabief, Beatrice Chelu, Bianca Berculescu, Bianca Ujeniuc, Calin Visan, Daria Georgescu, Daria Pirvu, Filip Nicolaescu, Flavia Martac, lleana Popescu, Ilinca Ciochia, Ioana Dinu, Ionut Dutu, Iris Craciunescu, Katia Florea, Loreley Popa, Maia Esanu, Mara Calugareanu, Matei Lupu, Matei Soreata, Noemi Haisu, Radu Ruiu, Sabina Popa, Sara Agafitei, Teodora Benescu, Teodora Tugui, Vlad Grasu

Intrarea este libera.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu