Stela Popescu: fragmente inedite din biografie

Stela Popescu a vorbit despre parintii ei, primii pasi in teatru, drumul spre succes, experienta comunismului, omul din afara scenei, experienta libertatii si atitudinea fata de viata, in cartea „Stela Popescu” de Rhea Cristina.

EXCLUSIV Jurnalista şi scriitoarea Rhea Cristina a publicat in 2002 volumul semnat de Rhea Cristina, din colectia „Povestea Succesului”, publicat la editura Curtea Veche in anul 2002, intitulat chiar „Stela Popescu”.

O carte despre viata si cariera celebrei actrite a Teatrului de Revista „Constatin Tanase”, scrisa de jurnalista si scriitoarea Rhea Cristina, prin prisma propriei viziuni.

Cu totii am fost cuceriti de farmecul inegalabil al actritei Stela Popescu, care a avut curajul sa mearga inainte indiferent de incercarile si deziluziile prin care a trecut, demonstrand din plin ca viata merita traita.

„Pe doamna Stela Popescu, eu am cunoscut-o in 1995, cand eram jurnalist si realizam o emisiune culturala la postul de televiziune TV5 Europe SIGMA. Nu este o carte-interviu, dar s-a realizat practic, in 2002, prin interviuri inregistrate pe reportofon. Ca gen jurnalistic, am abordat articolul de tip feature din presa anglo-americana, aflat la granita dintre reportaj, interviu, ancheta si confesiune, un fel de story, foarte indragit de publicul occidental.

Cartea este o poveste savuroasa cu si despre Stela Popescu. Este un volum care surprinde viata actritei, de la primii pasi din copilarie pana in prezent, zi dupa zi, an dupa an, o viata plina de incercari, cu suferinte si victorii, deziluzii si multe bucurii.

M-am imbogatit sufleteste si intelectual enorm. O admir pentru savoarea discursului, replica inteligenta si rapida, forta de a privi inainte mereu. In ciuda destinului ei zbuciumat.

Stela are doua calitati exceptionale: este un artist remarcabil, total, care a jucat toate genurile – drama, comedie, Revista – si a batut toate scenele din tara. In acelasi timp, este un om de caracter si un adevarat intelectual, ceea ce in breasla oamenilor de teatru e un lucru rar. E uimitoare, seducatoare, implinita profesional si ii place sa comunice cu oamenii.

Am incercat sa pastrez un echilibru intre bucuriile si suferintele din viata ei si am evitat vulgaritatile si indiscretiile care pot duce catre o carte de factura ieftina”, afirma Rhea Cristina in 2002.

 „Am fost chiar flatata cand am primit propunerea Cristinei. Este minunat sa poti imparti reteta succesului tau cu milioane de cititori. Care este aceasta? Foarte multa munca si nenumarate ore de repetitii. Insa iti mai trebuie si putin curaj, noroc si bineinteles sa prinzi la timp acel tren despre care vorbeste toata lumea.

Proiectul „Povestea Succesului” este dupa un model american: un om cu o cariera care poate folosi ca experienta. Nu este o carte de glume si de amintiri din teatru. Este viata mea, cu toate piedicile, sansele care mi s-au oferit, datorita oamenilor. Pe Cristina o cunosc din 1995, cand mi-a luat un interviu. Am discutat cu ea pe parcursul lunii februarie 2002, dupa care am prelucrat convorbirea si a iesit aceasta carte, pe care am lansat-o in septembrie 2002”, afirma Stela Popescu in 2002.

Actrita care a incantat milioane de de spectatori pe scena Teatrului de Comedie si a Teatrului de Revista „Constantin Tanase”, dar si milioane de telespectatori in cuplete celebre, a devenit personajul principal al acestei carti. La lansarea cartii i-au fost aproape, alaturi de o multime de simpatizanti, colegi de teatru si bunii sai prieteni: actorii Cristina Stamate si Alexandru Arsinel, ziaristul Ion Cristoiu si actorul Dan Puric. Acestia au prezentat-o pe Stela Popescu asa cum este ea: o femeie puternica si frumoasa, care a luptat din rasputeri sa-i mentina in viata pe oamenii la care a tinut cel mai mult, mama si sotul, si, chiar daca a pierdut pariul cu moartea, si-a pastrat optimismul si dragostea de viata.

Asadar, „Stela Popescu este, inainte de orice, un model de viata traita integru si cu dragoste de oameni.”

Din gandurile actritei Stela Popescu

La mine prietenul ramane in suflet, chiar daca nu l-am vazut 10 ani.

Transparenta in relatiile umane mi se pare calea cea mai usoara de a trai!

Oamenii traiesc inedit pana la 30 de ani.

Asta se cheama sa te ajute Dumnezeu: Sa iti dea puterea sa intelegi momentul in care te afli si puterea sa actionezi!

Relatia mea cu Puisor a fost dincolo de dragoste!

Un om simplu are un miliard de lucruri de facut in viata.

Intelectualul roman nu e un luptator.

Am spus <Sunt Stela Popescu> si am fost fericita sa semnez asa pentru romani!

Mi-a dat atata bucurie aceasta profesie, incat eu n-am fost niciodata obosita.

Atitudinile noastre ne croiesc drumul in viata.

Eu nu pot trai daca cei din jurul meu nu sunt multumiti.

Nimic nu e mai trist decat boala si moartea.

As fi fericita sa slujesc crezul profesiei mele pana in ultima clipa!

CLICK AICI pentru alte carti scrise de jurnalista si scriitoarea Rhea Cristina.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu