Tabara de vara a picturii si creatiei plastice ”Micul Picasso”, 2018

Asociatia Culturala ”Arlechin” organizeaza la Botosani, in perioada 7-15 iulie 2018, Tabara de vara a picturii si creatiei plastice ”Micul Picasso”. Activitatile si evenimentele cuprinse in programul taberei se vor desfasura in locatiile Centrului Judetean de Voluntariat Botosani de la Casa de Cultura a orasului Saveni, Casa Tineretului Botosani, in spatiile/clasele de studiu puse la dispozitie de Pensiunea ecoturistica ”Fata verde”, Soldanesti – Botosani, iar vernisajul expozitiei internationale de pictura si creatie plastica ”Micul Picasso”, la Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii ”Mihai Eminescu”, parteneri traditionali in realizarea proiectelor organizate de catre Asociatia Culturala ”Arlechin”.

Tabara de vara a picturii si creatiei plastice ”Micul Picasso” este parte a proiectului de dezvoltare personala ”Edu Arte – Centrul de excelenta” realizat la Botosani incepand cu anul 1993, de catre Asociatia Culturala ”Arlechin” in parteneriat cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani, Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii ”Mihai Eminescu” si Directia Judeteana pentru Tineret Botosani.

Tabara de vara a picturii si creatiei plastice ”Micul Picasso” realizata de Asociatia Culturala ”Arlechin” se adreseaza copiilor (4-7 ani), elevilor (8-18 ani) si tinerilor (19-35 ani) de la ONG-urile/centrele culturale, institutiile de invatamant, cluburile copiilor, scolile de arta, centrele de creatie din Romania si Republica Moldova care doresc sa invete sa picteze, sa deseneze si sa se perfectioneze in diferite tehnici precum:
*Tehnica picturii pe panza;
*Tehnica picturii pe sticla;
*Tehnica picturii pe ceramica/portelan;
*Tehnica servetelului (decoupage) pe diferite suprafete;
*Tehnica Quilling;
*Tehnica Origami;
*Tehnica Kirigami;
*Tehnica graficii: design vestimentar, peisaje, portret, natura statica;
*Tehnica artei decorative;
*Tehnica modelajului: Fimo, Cernit etc.

Sesiunile de dezvoltare a creativitatii personale prin arta si joc construiesc o baza informal-educativa a copiilor, a elevilor si a tinerilor in ceea ce priveste expresivitatea artistico-plastica. Pe parcursul sesiunilor de lucru, participantii au ocazia sa experimenteze, sa deprinda tehnici ale picturii si desenului alaturi de cei mai buni profesori si specialisti din domeniu, recunoscuti la nivel local, national si international. Activitatile vor fi coord0nate, alaturi de profesorii invitati, de doamnele Talida Grunzac si Roxana Prajan. Atelierele de lucru/sedintele de pregatire se desfasoara intr-o atmosfera relaxanta si placuta.

Tinerii si copiii sunt implicati in exercitii de dezvoltare a creativitatii, sunt observati individual (fise personale), le sunt evaluate aptitudinile si sunt indrumati catre tehnica ce li se potriveste. Lucrarile si materialele artistice realizate de participanti in cadrul taberei de vara a picturii si creatiei plastice ”Micul Picasso” vor fi incluse in expozitia internationala de pictura si creatie plastica”Micul Picasso”, organizata de Asociatia Culturala ”Arlechin” in data de 15 iulie 2018, ora 10.00, la Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii ”Mihai Eminescu”, in salonul expozitional ”Horia Bernea”.

Sesiunile de lucru sunt structurate astfel incat, la finalul taberei, participantii vor sti:
*Sa foloseasca elemente de limbaj plastic;
*Sa se exprime prin intermediul mijloacelor de expresie plastice;
*Sa isi imbogateasca cunostintele generale de Istoria Artei;
*Sa poata recunoaste si analiza o opera de arta;
*Sa poata frecventa sali expozitionale sau muzee cu satisfactia si bucuria intalnirii frumosului, a esteticului, fara complexul necunoasterii;
*Sa poata descifra mesajul artistic transmis de autorii lucrarilor de arta;
*Sa poata realiza lucrari plastice si decorative.

Inscrierile pentru toate categoriile de participanti (copii, elevi si tineri), se fac pana la data de 15 iunie 2018, prin completarea fiselor de inscriere ce se gasesc la sediul Asociatiei Culturale ”Arlechin” din Botosani, Bd-ul Mihai Eminescu, nr.48 / Casa Tineretului Botosani, acestea pot fi solicitate la numarul de telefon 0741510849 (Flavius Damean – coordonator tabara) sau prin trimiterea unui email la adresa de corespondenta cursuriarlechin@gmail.com. Modalitatea de plata pentru participarea la activitatile realizate in tabara se stabileste in functie de programul de activitati pentru care optati la inscriere.

Programul de activitati este structurat pentru doua categorii de participanti, dupa cum urmeaza:
1. Prima categorie de participanti la activitatile realizate in tabara este formata dintre cei care au platite cazarea, masa, transportul local si taxele de studiu pentru intreaga perioada de desfasurare a taberei, pachet servicii in valoare totala de 1250 lei.
2. A doua categorie de participanti la activitatile realizate in tabara este formata dintre cei care au platite taxele de studiu si nu beneficiaza de cazare, masa si transportul local pentru intreaga perioada de desfasurare a taberei, pachet servicii in valoare totala de 650 lei.

TAXELE DE INSCRIERE se vor achita in contul Asociatiei Culturale „ARLECHIN” Botosani – Cont IBAN: RO58 CECE BT01 43RO N004 8583, deschis la CEC – Sucursala Botoşani cu specificatia ,,Taxa Inscriere – Tabara de Vara de Pictura si Creatie plastica ”Micul Picasso”. Se va trimite un email cu documentul de plata scanat la adresa: cursuriarlechin@gmail.com, iar originalele vor fi trimise pentru Asociatia Cultural-Artistica ARLECHIN Botosani, la adresa: str. Bd-ul Mihai Eminescu, nr. 48, localitatea Botosani, judetul Botosani (Casa de Cultura a Tineretului Botosani), cu mentiunea pentru – Tabara de Vara de Pictura si Creatie plastica ”Micul Picasso”, 2018.

Nota: Participantii care achita taxele de studiu pana la data de 25 mai 2018, beneficiaza de o reducere de 20% din costul total al pachetului de servicii pentru care opteaza la inscriere. Insotitorul grupurilor de minim 10 persoane beneficiaza de cazare, masa pentru intreaga perioada de desfasurare a taberei.

Detalii tabara:
telefon: 0741.510849 (Flavius Damean – coordonator proiecte Asociatia “Arlechin”)
tel/fax: 0231.511117
e-mail: cursuriarlechin@yahoo.com/evenimentearlechin@gmail.com
blog web: www.arlechinbtro.wordpress.com
site web: www.impresarieri.ro

Eveniment cu licenta, recomandat si sustinut de Centrul de Impresariat, Organizare Evenimente si Spectacole – www.impresarieri.ro.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu