
Daca in anul 2014 Finlanda era prima in topul tarilor cu cel mai bun sistem de invatamant, in 2015 locul 1 il ocupa Coreea de Sud, potrivit unui clasament realizat anual de compania britanica Pearson, ce activeaza in domeniul educational.
Dupa obtinerea independentei fata de Japonia, guvernul coreean a inceput sa studieze si sa discute despre o noua filosofie de educatie. Noua filosofie de invatamant a fost creata in conformitate cu guvernul militar, cu un accent pe educatia democratica.
Noul sistem a incercat sa dea tuturor dreptul la educatie si sa promoveze administratia educationala. Politicile specifice incluse au fost: reeducarea profesorilor, scaderea anafalbetismului prin educarea adultilor, de restaurare a limbii coreene si de extindere a institutiilor de invatamant.
Potrivit celor de la Pearson, succesul obtinut de tarile asiatice, la nivel educational, este datorat culturii potrivit careia “profesorii si scoala, in general, beneficiaza de foarte mult respect din partea societatii iar profesorii, elevii si parintii, cu totii, isi asuma responsabilitatea pentru o buna educatie”.
Conform unei analize realizate anul trecut de BBC, in Coreea de Sud “se pune foarte mare accent pe examene iar programa scolara este structurata ca sa raspunda strict cerintelor examenelor nationale”. Mai mult, examenele sunt considerate evenimente foarte importante in societate. De exemplu, in cazul testelor de admitere la facultate cu foarte multi candidati, traficul in zona universitatii este oprit iar avioanele sunt deviate pentru a reduce la minimum zgomotul care i-ar putea deranja pe studenti.
Finlanda, chiar daca a fost detronata, fiind acum pe locul V, se poate lauda in continuare cu unii dintre cei mai bine pregatiti profesori din lume.
Romania s-a numarat si ea printre tarile analizate, clasandu-se anul acesta pe locul 31 din cele 39 de tari incluse in studiu, in urcare cu o pozitie fata de anul trecut.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Lasa un comentariu