
Comunicarea reprezinta un proces complex, care influenteaza majoritatea activitatilor, atitudinilor si comportamentelor.
De aceea va propunem un Top 3 carti practice si eficiente pentru manageri, cu solutii de comunicare si PR, care include lucrari complexe si valoroase pentru antreprenori, care abordeaza afacerile dintr-un unghi cultural, social si economic deosebit de necesar si util pentru dezvoltarea propriilor companii.
Cu ajutorul procesului de comunicare, societatea in ansamblu, firmele si organizatiile reusesc sa evite situatiile de criza, sa mentina un echilibru dinamic intre mediul intern si extern si sa isi creeze o imagine pozitiva in societate. Procesul comunicarii in cadrul unei organizatii implica cunoasterea de notiuni de baza si strategice, care ajuta compania sa-si atinga scopurile.
“Strategii de comunicare si marketing in afaceri”
de Mircea Aurel Nita
Aceasta lucrare contine si notiuni teoretice, dar, cu precadere, este extrem de practica si usor de aplicat atat de catre managerii aflat la inceput cat si de directorii de comunicare si PR ai companiilor medii si mici.
Pentru ca informatiile oferite sunt deosebit de precise, clare si explicate pe intelesul tuturor, acoperind pe scurt intreaga arie de notiuni necesare a fi cunoscute pentru campanii de comunicare si relatii publice eficiente si de succes.
De la tipurile si canalele de comunicare, limbajul nonverbal, stiluri de comunicare, orientari moderne (perceptia extrasenzoriala, intuitia si intelectual), strategii de negociere comercala, impactul comunicarii verbale, nonverbale si paraverbale in afaceri, la satisfactia cetateanului in administratia publica, binomul comunicare – marketing, comunicarea de marketing si promovarea, politica de produs pret distributie promovare, tehnici de captare a atentiei in marketing public etc.
Asadar, o carte deosebit de eficiente despre rolul si importante pe care o are comunicarea atat in administartia publica si in afacerile publice, cat si in cele private, dar si rolul pe care il are in societatea contemporana de consum. CLICK AICI PENTU CARTE
“Comunicare organizationala”
de Sorina Raula Girboveanu, Dumitru Constantinescu
Aceasta carte este poate cea mai completa lucrare pentru manageri, dar si cel mai bun si simplu de inteles instrument ce poae fi utilizat de catre antreprenori de toate categoriile: de la cei incepatori pana la specialistii cu experienta in afaceri.
Iar cunoasterea si aplicarea corecta a unor notiuni precum: imaginea organizatiei, cunoasterea interpersonala, nivelurile de comunicare, comunicarea verbala si nonverbala, relatiile de presa, comunicarea manageriala, moderarea reuniunilor, strategii de comunicare, relatia comunicare-negociere-compromis-conflict, comunicarea manageriala interculturala etc, sunt esentiale pentru pentru performantele organizatiei.
Astazi, orice organizatie trebuie, de voie sau de nevoie, sa-si asculte interlocutorii si sa raspunda asteptarilor unui public din ce in ce mai divers si mai exigent.
Actionarii, furnizorii, consumatorii, liderii de opinie, jurnalistii si puterile publice si-au afirmat dreptul de a sti si a intelege. Acestia comunica si doresc sa construiasca o politica de comunicare cât mai eficace.
In ceea ce priveste organizatia, filozofia comunicarii organizationale se bazeaza pe armonizarea diferitelor moduri de exprimare in mediul intern s extern. Fireste, organizatia este interesata de imaginea sa. O buna comunicare vizeaza sa dea importanta unei imagini pozitive, continuu mai bogata si mai coerenta.
Manevra nu este usoara datorita multiplelor bariere, intre care: eterogenitatea publicului, pluralitatea mesajelor din si inspre organizatie, diversitatea circumstantelor de emitere si receptie a mesajelor. Dar, solutii eficiente exista. CLICK AICI PENTRU CARTE
“Comunicare si relatii publice in afaceri”
de Gabriel Nastase
O lucrare exhaustiva si inedita, gratie abordarilor sociale, comunicationale si manageriale propuse.
Pornind de la contextul politic, legislativ, economic si social din Romania si Europa, rolul sindicatelor, patronatelor si al guvernului, sistemul tripartit al relatiilor industriale, parteneriate sociale, contractele colective de munca, solutionarea conflictelor de munca, pana la dialogul social regional, conceptul de inovare si transferul de tehnologie, sistemul institutional de cercetare-dezvoltare.
Un accent deosebit este pus pe procesul de inovare a companiilor: management startegic, protectia brevetelor de inventie, organizarea si conducerea intreprinderii, sistemul tehnonlogi, politica de personal, planul de afaceri.
Problemele globale ale dezvoltarii socio-economice, tehnologia si protectia mediului inconjurator, problemele actuale ale ecologiei, rolul dezvoltarii durabile in politica de integrare a Romaniei in structurile Uniunii Europene sunt alte capitole importante ale acestei lucrari ce analizeaza la nivel societal, al partenerilor social si economici toate aspectele strategice ale comunicarii si ale relatiilor publice in afaceri.
O viziune cuprinzatoare, care analizeaza complex si corespunde exigentelor mediului concurential din cadrul companiilor romanesti si internationale. VEZI CARTEA AICI
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Lasa un comentariu