
Indiferent de anotimp, uneori simtim ca avem organismul mai slabit si acuzam stari de oboseala generala, insotite de epuizare fizica si incapacitate de concentrare.
Daca nu luam masurile necesare, toate aceste stari pot duce la afectiuni grave in corp.
Mai mult, lipsa unui stil de viata sanatos, care sa cuprinda exercitii fizice si alimentatie diversificata, accentueaza starea de rau general.
Avem nevoie de anumite alimente, precum uleiul de nuca de cocos virgin bio, care sa ne refaca rezerva de antioxidanti si sa ne intareasca sistemul imunitar.
Se recomanda sa includem in alimentatia zilnica acest produs ale carui beneficii sunt multiple: ingrijirea parului, a pielii, inlaturarea stresului, mentinerea nivelului de colesterol, pierderea in greutate, cresterea imunitatii, digestie si metabolism adecvat, inlaturarea problemelor la rinichi, boli cardiace, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, HIV si cancer, ingrijire dentara si rezistenta oaselor.
Deoarece contine 52% Acid Lauric. In mod obisnuit, organismul uman transforma acidul lauric in monolaurin ce lupta impotriva virusurilor si bacteriilor care cauzeaza boli, cum ar fi herpesul, gripa, cytomegalovirusul, HIV, Listeria monocytogenes, etc.
Desi mecanismul sau exact de actiune era inca necunoscut, uleiul de nuca de cocos a fost utilizat pe scara larga in Ayurveda, sistemul de medicina traditionala a Indiei.
Este dovedit faptul ca acest ulei de cocos, format din mai mult de 90% din grasimi saturate, cu urme putine de acizi grasi nesaturati, cum ar fi acizii grasi mononesaturati si polinesaturati, previne aparitia anemiei, asteniei si depresiei.
Totodata, mai avem si varianta de ulei extra virgin de cocos, care ajuta la ingrijirea parului, pielii, inlaturarea stresului, mentinerea nivelului de colesterol, pierderii in greutate, la cresterea imunitatii dar si la multe alte boli.
Asadar, e bine sa retinem:
Pentru par: Uleiul de nuca de cocos ofera parului sanatate si stralucire. Este recomandat masajul regulat al scalpului cu ulei de nuca de cocos pentru a asigura lipsa matretii, paduchilor si ouale acestora, si o buna hidratare a pielii. Este un balsam excelent si ajuta la cresterea parului.
Pentru piele si corp: Masajul cu ulei de nuca de cocos este deosebit de eficient si asigura o buna hidratare a pielii, fara a avea nici un efect secundar negates. In plus,
Previne uscarea si exfolierea pielii, intarzierea aparitiei ridurilor si ii ofera fermitate. Este folosit cu succes si in diferite probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatita, eczeme si alte infectii. De asemenea, uleiul de nuca de cocos ajuta la prevenirea imbatranirii premature si a bolilor degenerative, datorita proprietatilor sale antioxidante.
Pentru sanatate, in general: Ajuta la intarirea sistemului imunitar deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric si acid caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale. Este foarte eficient contra infectiilor, prin aplicare locala, datorita proprietatilor sale antifungice, antivirale, antibacteriene, si pentru vanatai, deoarece grabeste procesul de vindecare prin repararea tesuturilor afectate.
Pentru sanatatea dintilor: Uleiul de cocos faciliteaza absorbtia calciului de catre organism, ajuta in obtinerea unor dinti puternici. Uleiul de cocos opreste, de asemenea, si aparitia cariilor dentare. In plus, imbunatateste capacitatea organismului de a absorbi minerale importante. Acestea includ calciul si magneziul, care sunt necesare pentru dezvoltarea oaselor. Astfel, uleiul de nuca de cocos este foarte util femeilor care sunt predispuse la osteoporoza.
Cat priveste digestia, ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv si astfel previne diverse probleme ale stomacului si digestiei, inclusiv sindromul de colon iritabil. Nu in ultimul rand, este foarte util in reducerea greutatii. Deoarece contine acizi grasi cu lanturi mijlocii si lungi, care ajuta la eliminarea greutatii in exces.
Nota: Informatiile prezentate in acest articol au scop educativ si nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Lasa un comentariu