Ultimele zile de inscrieri la New Draft

Rezidenta in care iti scrii propriul scenariu de lungmetraj

si lucrezi cu producatorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu si Bianca Oana

Sunt ultimele zile in care te mai poti inscrie la rezidenta online New Draft, deschisa tuturor absolventilor facultatilor de profil, scenaristilor sau autorilor cu un scenariu de film in faza incipienta.

Nu rata sansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, si de a avea intalniri de lucru cu producatorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu si Bianca Oana. Termenul limita de inscriere este 20 mai 2023.

”Prezenta producatorilor Ada Solomon, Tudor Giurgiu si Bianca Oana este cadoul nostru de mijloc de drum pentru participanti: un mic respiro de la feedback-ul nostru. Cei trei producatori creativi se vor alatura rezidentei in cea de-a doua saptamana de lucru, un punct in care proiectele sunt deja trecute de prima rescriere. Este un moment perfect pentru o lectura din afara grupului de lucru, de la trei oameni cu experienta cat zece cu care vor avea ocazia unei discutii pe lung despre proiect. Pentru unii poate fi chiar o sansa, pentru toti, in mod sigur, va fi o buna ocazie de pregatire pentru pitch-ul final”, spune Craita Nanu, trainer New Draft.

Ajunsa la a doua editie, New Draft este prima rezidenta de dezvoltare de scenarii de lunga durata, dedicata exclusiv proiectelor din Romania si Republica Moldova. Proiectul se va imparti in trei sesiuni de lucru de cate 5 zile, intre iulie si octombrie 2023.

In urma inscrierilor, vor fi selectate 12 proiecte, care vor intra in faza de lucru intensiv. Autorii vor fi impartiti in 3 echipe, alaturi de trainerii New Draft, Massimiliano Narduli (scenarist si script advisor), Ana Agopian (scenarista si regizoare de film, consultanta de scenarii) si Craita Nanu (selectionera, curatoare de film si consultanta de scenarii). Sesiunile de lucru vor avea loc atat one-on-one, cat si in grup. In urma acestora, participantii vor avea timp sa rescrie si sa isi dezvolte proiectul pana la urmatoarea intalnire. Prima sesiune de lucru este programata pentru perioada 11-15 iulie.

In cea de-a doua serie de intalniri, in perioada 9-13 august, participantii New Draft vor avea oportunitatea de a primi feedback de la Ada Solomon, Tudor Giurgiu si Bianca Oana, producatori de film si membri importanti ai industriei cinematografice romanesti. Cea de-a treia sesiune de lucru va fi intre 9-13 septembrie si reprezinta perioada in care participantii finalizeaza lucrul la proiectele lor si pregatesc pitch-ul programat pentru luna octombrie.

Ada Solomon, producatoare si co-producatoare cu sute de premii in festivaluri din toata lumea, este vice-presedinte al Consiliului Academiei Europene de Film, Presedinta a EWA Network, membra a Consiliului ACE Producers, coordonatoare EAVE National, membru fondator al Asociatiei Culturale NexT si al Aliantei Producatorilor Romani. Una dintre cele mai recente si rasunatoare realizari ale sale este productia recompensata cu Ursul de Aur la Berlin in 2021, Babardeala cu bucluc sau porno balamuc (Radu Jude). Iar anul acesta, a fost lansat filmul Mammalia (Sebastian Mihailescu), cu premiera tot la Berlinale, in sectiunea Forum.

Tudor Giurgiu, regizor, producator, membru al Academiei Europene de Film, este fondatorul si presedintele Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Printre titlurile pe care le semneaza ca regizor se numara: Legaturi bolnavicioase (Berlinale, 2006), scurtmetrajul Superman, Spiderman sau Batman (Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun scurtmetraj, 2012), Despre oameni si melci (premiat la festivalurile de la Varsovia si Valladolid), thriller-ul politic De ce eu? (Berlinale, Panorama, 2015), Parking (2019), co-productie Romania-Spania-Cehia, si in curand, filmul documentar Nasty, care face portretul lui Ilie Nastase, una dintre cele mai complexe si nonconformiste figuri din istoria tenisului profesionist.

Dedicata descoperirii de cineasti cu o viziune artistica aparte, Bianca Oana si-a construit o expertiza in gestionarea proceselor cinematografice provocatoare, la granita imprevizibila dintre fictiune si realitate si cu structuri complexe de coproductie internationala: Touch Me Not de Adina Pintilie, castigator al Ursului de Aur in 2018, Colectiv de Alexander Nanau, dublu nominalizat la Oscar pentru cel mai bun documentar si cel mai bun lungmetraj international, si Anhell69 de Theo Montoya, castigator a trei premii la Settimana della Critica Venetia 2022. Bianca este producatoarea creativa a Pavilionului Romaniei 2022 la Bienala de Arta de la Venetia cu proiectul Tu esti un alt eu – O catedrala a corpului de Adina Pintilie.

Dosarul de inscrieri trebuie sa contina (fisiere PDF):

  • sinopsis dezvoltat (minim 3 pagini, maxim 5 pagini)
  • scrisoare de intentie
  • CV
  • Link catre minim 1 film reprezentativ din filmografia cineastului (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj.

Aplicatiile vor fi trimise pe adresa info@controln.ro. New Draft nu percepe taxe de inscriere sau participare. Mai multe detalii despre inscrieri, aici: https://www.controln.ro/asociatia-culturala/workshop-uri/new-draft/detalii-aplicatie/.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu