
Pentru a construi o comunitate virtuala de prieteni si pentru a stimula cunoasterea reciproca, Ambasada Romaniei in Spania a lansat pe data de 1 mai 2023 propriul podcast.
Astfel, vor fi cunoscute povesti ale unor romani din Spania si ale unor spanioli care indragesc Romania, oameni care sunt un liant al relatiilor economice, politice si culturale dintre cele doua tari.
“Scopul este de a contribui la o mai mare unitate a comunitatii romanesti din Spania si, totodata, pentru a reflecta stadiul actual al relatiilor bilaterale la nivel interuman, mai cu seama ca lansam acest proiect intr-un an aniversar la implinirea unui deceniu de cand relatiile bilaterale dintre cele doua tari au fost ridicate la categoria strategice.
Prima editie l-a avut ca invitat pe Zorann Petrovici, doctor in istorie, absolvent al Universitatii Complutense din Madrid.
Prima editie in spaniola l-a avut ca invitat pe Antonio Ortiz, fost Ambasador al Spaniei la Bucuresti, in perioada 1992/1997.” se mentioneaza in Comunicatul de presa al Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei.
Asadar, podcastul Jurnal de Ambasada este cu si despre oameni. “Vom aduce in atentia dvs povesti de viata unice, cu aspecte mai frumoase sau mai putin frumoase, dar care se tes in jurul unor oameni frumosi, prinsi cumva intre cele doua culturi: romana si spaniola. Concret, o data la doua saptamani vom prezenta un destin romanesc, in limba romana, urmand ca dupa alte doua saptamani sa va spunem povestea unor spanioli indragostiti de Romania, in limba spaniola.
Scopul ar fi acela de a reflecta stadiul actual al relatiilor bilaterale la nivel interuman, mai cu seama ca lansam acest proiect intr-un an aniversar, marcand astfel un deceniu de cand relatiile bilaterale dintre cele doua tari au fost ridicate la categoria strategice. In fata noastra avem o foaie alba, pe care vom asterne impreuna povesti de viata. Povesti… intr-o poveste…” se mentioneaza in comunicatul ambasadei romane.
O mare contributie la acest eveniment a avut-o ambasadorul Romaniei in Spania, Excelenta Sa, domnul George Bologan, care s-a implicat activ pentru ca acest proiect deosebit sa se materializeze.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Lasa un comentariu