Uniunea Scriitorilor din Romania. 72 de poeti romani contemporani, in Antologia lirica a Filialei Bucuresti – Poezie

„Deasupra orasului este cerul”, aceasta antologie minunata de poezie a Filialei Bucuresti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania, cuprinde cate un poem al fiecaruia dintre cei 72 de poeti romani (membri ai USR) prezenti in acest volum.

Cea de-a cincea cincea antologie lirica a membrilor Filialei Bucuresti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania este publicata de prestigioasa editura Neuma.

Este o lucrare de inalta tinuta culturala. Si din punct de vedere al textelor publicate si sub aspectului design-ului! Este mai mult decat o revista de cultura, este o enciclopedie de informatii culturale!

Cu poezie, teatru, film, muzica, anchete culturale, invitati speciali, studii critice, evenimente editoriale si culturale, recenzii de carte, opinii, comentarii, puncte de vedere diferite. Fara granite culturale, religioase sau etnice. Creatori din Romania, Europa si Occident!

In “Cuvantul de intampinare” al volumului, Horia Garbea, Presedintele Filialei Bucuresti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania, remarca:

“Poetii din filiala, cei mai multi din Bucuresti, dar si cativa din alte orase, au reflectat cu sensibilitate la albastrul cerului asa cum se vede dintre cladirile unui oras, plin de constructii care limiteaza privirea. Este o realitate pe care n-o putem ocoli, dar o putem descrie si incarca de semnificatii pe masura ideilor noastre de autori citadini.”

In prefata cartii, Andrea H. Hedes, Presedintele Asociatiei Culturale „Neuma” mentioneaza:

„Pentru a cincea oara, Editura Neuma participa la editarea antologiei anuale a Filialei Bucuresti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania. Este o bucurie si o colaborare fireasca pentru ca multi dintre poetii cuprinsi in volum au publicat in revista Neuma in cei peste sase ani de aparitie a sa, iar un numar insemnat dintre ei au unul sau mai multe volume editate in colectiile de poezie contemporana ale editurii.

Pentru a descarca acest numar gratuit, va invitam sa dati click pe acest link:

https://www.revistaneuma.ro/arhiva/anul-vii-2023/nr-1-2-2023.html

Antologia lirica „Deasupra orasului este cerul” este publicata de Editura Neuma, cu sprijinul Casei de Cultura „I. L. Caragiale”, Ploiesti. Aceasta antologie este a cincea din seria inaugurata in 2017.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu