Vedetele si lumea modei internationale

Despre Marilyn Monroe s-a spus ca si-a pus capat zilelor pentru ca ajunsese sa nu mai aiba viata personala. Daca ne-am pune in pielea celor pe care-i admiram, nu e sigur ca am putea rezista mai mult de 24 de ore.

Vedetele din lumea modei internationale sunt supra-aglomerate si conduse permanent de creatorii de imagine si de marile case de moda.

Nu au timp de iesit pe strazi sa se plimbe in liniste, nu au vreme sa priveasca spectacolul strazii, nu s-au aflat niciodata in postura turistului care face ce vrea cu timpul sau. Vom spune, desigur, ca banii si gloria sunt argumente suficiente pentru a face sa paleasca orice alta perspectiva asupra conditiei de star. Probabil ca asa si e.

Ne lasam furati de gloria superbelor top-modele ale show-business-ului, de pilda, si uitam, totusi, ca aceste capodopere ale anatomiei umane vor fi avand si ele frustrarile lor. Sa nu poti fii singura aproape niciodata. Sa nu-ti organizezi tu insati propriul tau program. Sa ti se fixeze orarul intalnirilor cu jurnalistii dupa cum vrea impresarul. Sa depinzi mereu de capriciile celor care iti platesc job-ul.

Nu stim, de fapt, cata singuratate si cata tristete se consuma dincolo de cortina de purpura a gloriei. Cat de multa importanta acorda aceste vedete trupului lor, frumusetii fizice in general, obsesiei de a fi mereu in tendintele modei internationale si exigentelor acesteia in acelasi timp.

Exista o industrie care stie sa transforme oamenii obisnuiti in stele pe cerul mitologiei actuale. Industria cinematografica ori cea a mass-media din tarile occidentale hranesc nevoia noastra de a trai fermecati de iluzie. Dar cine ne asigura ca zeitatile acestei mitologii au o alta definitie a fericirii? De ce ar avea Madonna sau vreun star al filmului american alte sentimente decat oamenii obisnuiti?

Lumea in care traim i-a coborat pe zei din cer si i-a „inchiriat“ fiecaruia dintre noi, prin televiziune, prin CD-uri, prin alte zeci de cai mediatice. Voi ce parere aveti?

Daca v-a placut acest articol, va invitam sa fiti alaturi de noi, cu un Like, pe pagina noastra de Facebook.


fb-share-icon0

Lasa un comentariu