Workshop “Reprogramarea Subconstientului pentru Sanatate” cu Dr. Gratiela Baias, 13 mai 2018

Ultimele cercetari stiintifice au aratat atat ca emotiile modifica modul de exprimare al moleculei de ADN, avand rol fundamental in determinarea starii de sanatate sau de boala a organismului, precum si ca aceste modificari se transmit transgenerational.

Experimentele efectuate in 2017 pe o specie de nematode au dovedit transmiterea modificarilor de exprimare a ADN-ului  pe parcursul a cel putin cel putin 14 generatii, iar la descendentii supravietuitorilor celui de-al doilea razboi mondial s-a descoperit un nivel scazut al cortizolului in sange, ceea ce se manifesta printr-o vulnerabilitate crescuta la frica si stres.

Mostenim la nastere un anumit material genetic, dar factorii externi, stilul de viata si modul in care noi percepem ceea ce ni se intampla, ne activeaza sau dezactiveaza genele. Mediul este cel care influenteaza, in cele din urma, modul in care se exprima genele. “Genele incarca pistolul si mediul apasa pe tragaci” spune George Bray, expert in obezitate.

In majoritatea cazurilor de imbolnavire, pentru a reveni la starea de sanatate si a preveni recidiva bolilor, in completarea tratamentului alopat, este necesara tratarea cauzei emotionale ce a declansat aparitia bolii, precum si schimbarea tiparelor de gandire care o intretin. Practic este necesara vindecarea tuturor celor 3 corpuri: fizic, mental si emotional.

Altminteri, desi terapia medicamentoasa si/sau tratamentul chirurgical au avut succes, boala poate reveni in aceeasi forma sau in alta forma/localizare, deoarece cauza fundamentala a imbolnavirii nu a fost rezolvata.

Cele mai multe boli au la baza emotiile negative reprimate, ascunse in subconstient. Scoaterea acestora la suprafata, constientizarea si schimbarea lor, rezolva de cele mai multe ori cauza care a dus la imbolnavire.

“Obezitatea, diabetul, bolile de inima, cancerul, toate sunt rezultatul semnificativ al moleculelor responsabile cu inflamarea, care nu au fost procesate si s-au cronicizat, care se coreleaza in dimensiunea psihologica cu emotiile si experientele neprocesate si cronicizate.” – Dr. Daniel Bressler

Emotiile negative sunt urmarea diferitelor situatii traumatice cu care ne confruntam inca din perioada prenatala, uneori chiar de la momentul conceptiei si pe tot parcursul vietii de copil si adult.

Aceste emotii, daca nu sunt exprimate la momentul aparitiei lor, sunt reprimate si stocate in memoria celulara a organismului. Persistenta lor in timp determina disfunctionalitati ale diferitelor organe pana la imbolnavirea acestora.

Este esential sa recunoastem emotiile care se afla in spatele durerilor fizice. Emotiile noastre se reflecta in gandurile pe care le gandim si in cuvintele pe care le spunem. Fiind atenti la ceea ce spunem reprezinta o unealta puternica pentru a intelege ceea ce gandim si simtim. In acelasi timp, schimband ceea ce gandim, schimbam emotiile si astfel, ne putem vindeca.

Emotiile si sentimentele de recunostinta, apreciere, iubire, determina destinderea moleculei de ADN, iar emotiile negative de furie, frustrare, stres, determina contractia acestuia.

Pe de alta parte, s-a descoperit ca ADN-ul modifica comportamentul fotonilor de lumina care alcatuiesc realitatea fizica (vezi experimentul efectuat de fizicianul rus Vladimir Poponin). ADN-ul functioneaza ca un superconductor organic  capabil sa stocheze si sa transmita lumina, si deci, informatia.

Daca emotiile noastre afecteaza ADN-ul, iar acesta influenteaza realitatea fizica, inseamna ca emotiile schimba atat corpul fizic, cat si lumea din jurul nostru.

De asemenea, s-au facut experimente in care s-a dovedit ca noi comunicam cu ADN-ul nostru dincolo de spatiu si timp, ceea ce inseamna ca emotiile noastre pot afecta realitatea fizica atat in corpul nostru, cat si la multi kilometri in afara noastra, atat in prezentul, cat si in trecutul si viitorul nostru.

Pe de alta parte, s-a descoperit ca factori externi, precum stresul, reduc activitatea telomerazei, enzima pentru a carei descoperire dr. Elizabeth Blackburn a primit premiul Nobel pentru medicina in anul 2009. Telomeraza permite functionarea corespunzatoare a telomerilor, capetele terminale ale cromozomilor, acestia avand rol esential in pastrarea integritatii genelor, mentinerea sanatatii si incetinirea sau chiar inversarea procesului de imbatranire.

Cauzele emotionale ale bolilor pot fi tratate astazi prin tehnici de imagerie mentala, programare neurolingvistica, hipnoterapie si meditatie, cu foarte mare succes.

Toate aceste terapii nu inlocuiesc tratamentul medicamentos sau chirurgical si nu este recomandata intreruperea tratamentului alopat recomandat de medicul specialist, ci completarea acestuia cu metode si tehnici de vindecare emotionala.

Workshop-ul “Reprogramarea Subconstientului pentru Sanatate”, facilitat de dr. Gratiela Baias, specialist in programare neurolingvstica si psihotehnici energoinformationale, va ofera oportunitatea efectuarii unor exercitii si tehnici specifice de reprogramare neurolingvistica, imagerie si meditatie, prin care gasiti si schimbati acele emotii reprimate, inscrise in memoria celulara, emotii care stau la baza declansarii starii de boala, catalizand astfel procesul de insanatosire al organismului dvs.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu